News

Fiul primarului din Bușteni, acuzat că s-a racordat ilegal la rețeaua de apă. Ce au găsit polițiștii la casa acestuia

Caz grav în Bușteni. Poliția a deschis un dosar penal pentru furt de apă din rețeaua publică. Vizat ar fi chiar fiul edilului din oraș. Ce au găsit polițiștii la casa acestuia.
28.11.2022 | 08:03
Fiul primarului din Busteni acuzat ca sa racordat ilegal la reteaua de apa Ce au gasit politistii la casa acestuia
Fiul primarului din Bușteni, acuzat că s-a racordat ilegal la rețeaua de apă. Sursa foto (ilustrativ): Wikipedia.org / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

IPJ Prahova a anunțat, duminică, deschiderea unui dosar penal pentru furt de apă din sistemul public de alimentare. Vizată este o casă în care locuieşte fiul primarului Mircea Corbu.

Fiul primarului din Bușteni, suspectat că fură apă din sistemul public

Ilegalitatea din Bușteni a fost descoperită după ce o persoană a depus, duminică, o reclamație la Poliție. În aceasta se sesiza faptul că un imobil este racordat ilegal la rețeaua de apă, sustrăgând astfel apă potabilă fără a o plăti.

ADVERTISEMENT

În scurt timp, un echipaj de Poliție s-a deplasat la locul indicat pentru efectuarea de verificări.

Aici s-a descoperit că un localnic s-a racordat ilegal la rețeaua de apă a orașului. La această locuință ar exista un branșament fără aparat de contorizat.

ADVERTISEMENT

Conform Agerpres, care citează surse din anchetă, în imobilul vizat de această sesizare ar locui fiul primarului stațiunii Buşteni, Mircea Corbu.

Dosar penal deschis de Poliție după verificările din Bușteni

În acest caz, IPJ continuă cercetările în vederea clarificării situației de fapt. De asemenea, oamenii legii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt de apă din sistemul public de alimentare cu apă.

ADVERTISEMENT

La locuința vizată de anchetă s-a deplasat, duminică seara, și o echipă a societății responsabile de distribuirea apei.

”La data de 27 noiembrie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Bușteni au fost sesizați de către un bărbat din oraș, despre faptul că la un imobil din oraș există suspiciunea sustragerii de apă din magistrala principală.

ADVERTISEMENT

În baza sesizării, s-a format echipă operativă care s-a deplasat la fața locului constatând faptul că din conducta principală s-a efectuat un branșament, conectat de aceasta printr-un robinet, cu o conductă care duce în curtea imobilului, fără a exista vreun aparat de contorizat apa.

Totodată, la fața locului s-a prezentat și o echipă a societății responsabile de distribuirea apei”, au transmis reprezentanții IPJ Prahova.

ADVERTISEMENT