Life

Fiul Zinei Dumitrescu, acuzat că a „uitat” să facă parastasul de un an al mamei sale: „Este nepoliticos și are un caracter agresiv”

18.05.2020 | 12:59
Fiul Zinei Dumitrescu acuzat ca a uitat sa faca parastasul de un an al mamei sale Este nepoliticos si are un caracter agresiv
ADVERTISEMENT

Pe 28 martie 2019, întreaga suflare a lumii modei românești și-a luat rămas bun de la una dintre cele mai importante reprezentante ale sale. Zina Dumitrescu se stingea din viață discret, în camera din azilul în care și-a petrecut ultimii ani. Deși a trecut deja mai bine de un an de atunci, cei care au cunoscut-o și apreciat-o își reamintesc cu drag de momentele în care „mama Zina”, așa cum o alintau,  i-a luat sub aripa ei și le-a împărtășit din vasta experiență acumulată în cele peste patru decenii de activitate.

Fiul Zinei Dumitrescu nu i-a mai făcut mamei sale parastasul de un an

Nu același lucru putem spune, însă, despre Cătălin, unicul copil al „mamei modei românești” și cea mai importantă persoană din viața sa, după cum mărturiseau apropiații. De îndată ce a condus-o pe ultimul drum, Cătălin i-a vândut proprietățile și bijuteriile mamei sale, după care s-a mutat în Timișoara alături de familie și nu a mai trecut deloc pe la mormântul femeii care i-a dat viață.

ADVERTISEMENT

Cât despre parastasul de un an, a preferat să nu organizeze nimic, în ciuda insistențelor lui Ion Casian, patronul azilului, precum și a celorlalte persoane care i-au fost aproape Zinei Dumitrescu în ultimii ani din viață. De altfel, o bună prietenă a fostei creatoare de modă a răbufnit la adresa bărbatului, pe care îl acuză că și-a abandonat mama, deși știa că suferea din cauza faptului că nu venea să o viziteze.

Chiar dacă îl consideră „un băiat extrem de inteligent”, femeia nu are cuvinte de laudă când vine vorba despre caracterul său. „Este nepoliticos și agresiv”, a dezvăluit aceasta într-un interviu acordat recent, precizând că „pe când era copil, mama sa era tot timpul plecată în turnee și de aceea nu au avut deloc o relație apropiată. Zina s-a chinuit mai apoi să recupereze timpul și să se apropie de Cătălin, dar nu a fost cu putință. Plângea de fericire când era vizitată la azil de fiul ei”.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu mai știe nimic de el, nu a vrut să țină legătura cu nimeni, chiar dacă noi ne-am fi dorit să îi rămânem aproape, să ținem legătura, să facem evenimente frumoase în memoria mamei lui”, a mai spus prietena celei mai apreciat designer din România.

Ion Casian susține că Zina Dumitrescu a fost uitată de toată lumea în ultimii ani din viață

Pe de altă parte, proprietarul azilului în care Zina Dumitrescu și-a petrecut ultimii ani din viață susține cu tristețe în glas că nimeni nu s-a mai interesat de starea sa. Nici măcar cei care datorită fostei creatoare de modă sunt acum „nume grele în showbiz-ul românesc”. Doar Dana Săvuică și Valentina Pelinel mai obișnuiau să o viziteze, dezvăluie Ion Casian.

ADVERTISEMENT

Zina Dumitrescu i-a făcut pe toți mari. Toți care sunt acum nume grele în showbiz-ul românesc, în modă, au fost ajutați, la un moment dat, de Zina Dumitrescu să se afirme. Dar ei o uitaseră deja când era bătrână, bolnavă și se chinuia.

Doar noi mai eram lângă ea. Adică, să nu mă înțelegeți greșit, nici nu m-aș fi gândit să nu avem grijă de ea la cât bine făcea Zina Dumitrescu celor din jur cu felul ei de a fi, dar… Sincer, nu pot să nu îmi pun întrebarea asta: La câți oameni a făcut ea mari, să ajungă să o uite toți?

ADVERTISEMENT

Zina Dumitrescu, și o spun la modul serios, a murit îngropată în datorii. Și cei care ar fi trebuit să fie lângă ea, nu au fost… Aproape nimeni nu a venit să întrebe dacă are nevoie de ceva, dacă îi lipsește ceva, dacă vrea ceva. Sau măcar să stea cu ea de vorbă câteva minute, că știau cât îi plăcea ei să îi vadă pe cei pe care i-a făcut oameni în preajma ei”, a declarat bărbatul.

ADVERTISEMENT