Sport

Florentin Pera a câştigat primul trofeu în Rusia cu ŢSKA Moscova: “Disciplina este puterea noastră!”

Florentin Pera a câştigat primul trofeu în Rusia. Tehnicianul român a condus ŢSKA Moscova spre victorie în finala Cupei Rusiei, împotriva rivalei Rostov-Don, scor 25-22.
10.04.2022 | 22:10
Florentin Pera a castigat primul trofeu in Rusia cu TSKA Moscova Disciplina este puterea noastra
ŢSKA Moscova a câştigat Cupa Rusiei. Sursa foto: Facebook ŢSKA Moscova
ADVERTISEMENT

ŢSKA Moscova a câştigat Cupa Rusiei. Este primul trofeu câştigat de Florentin Pera la echipa rusă, pe care a preluat-o la începutul actualei stagiuni. Tehnicianul român a hotărât să continue la club, chiar dacă echipele ruseşti au fost eliminate din EHF Champions League.

Florentin Pera a câştigat primul trofeu în Rusia cu ŢSKA Moscova! A învins rivala Rostov Don în finala Cupei

Echipa moscovită a câştigat finala Cupei Rusiei împotriva rivalilor de la Rostov Don, scor 25-22. Meciul a fost echilibrat, iar la pauză s-a intrat la cabine la egalitate, scor 12-12. În repriza secundă, ŢSKA Moscova a fost mai mereu la conducerea meciului, însă Rostov a egalat la 19, la un moment dat.

ADVERTISEMENT

Finalul a fost al echipei lui Florentin Pera. ŢSKA Moscova nu a mai cedat hăţurile şi a reuşit să controleze finalul de meci şi să se impună la trei goluri diferenţă, antrenorul român reuşind să câştige primul trofeu de când a preluat ŢSKA.

Florentin Pera: “Disciplina este puterea noastră”

La finalul meciului, antrenorul lui ŢSKA Moscova a declarat: “Mulţumim adversarului pentru joc. Rostov Don este un club foarte puternic. Aş vrea să mulţumesc întregii noastre echipe şi tuturor fanilor. 

ADVERTISEMENT

Sunt foarte mulţumit de trofeul câştigat. A fost un meci greu, foarte plăcut pentru spectatori. Am jucat bine şi am lucrat ca o echipă de la început până la final. Karina Sabirova a ajutat foarte mult, a luat iniţiativa în final. Disciplina este puterea noastră. 

Acum trebuie să ne pregătim bine pentru play-off, nu va fi uşor acolo”, a spus Florentin Pera.

Florentin Pera
Florentin Pera

ŢSKA Moscova, favorită la câştigarea titlului! Pera a rămas la echipă în ciuda situaţiei dificile

ŢSKA Moscova este şi principala favorită la câştigarea titlului. Sistemul de desfăşurare al campionatului este diferit în Rusia, în sistem play-off. Cel mai probabil, la titlu, ŢSKA se va lupta tot împotriva lui Rostov Don.

ADVERTISEMENT

Este şi ultimul obiectiv al sezonului pentru echipa lui Pera. Din cauza războiului din Ucraina, echipele din Rusia au fost excluse din cupele europene, iar ŢSKA Moscova trebuia să joace în play-off-ul Champions League cu CSM Bucureşti.

Florentin Pera a rămas alături de ŢSKA Moscova şi în perioada delicată prin care trece clubul. Mai multe vedete care activau în campionatul rus şi-au reziliat contractele. Per Johansson a plecat de la Rostov, echipă care le-a pierdut şi pe Eduarda Amorim şi Grace Zaadi. Nici ŢSKA n-a fost ferită, Ana Gros reziliindu-şi contractul.

ADVERTISEMENT
  • 42 de ani are Florentin Pera
  • 2 ani are contract Pera cu ŢSKA Moscova

 

Tags: