Sport

CSM București, calificare la masa verde cu ȚSKA Moscova! Decizia EHF care le duce pe ”tigroaice” în sferturile Champions League. Update exclusiv

CSM București urmează să întâlnească ȚSKA Moscova în play-off-ul pentru sferturile de finală ale Champions League la handbal feminin, dar ar putea obține calificarea la masa verde.
28.02.2022 | 21:12
CSM Bucuresti calificare la masa verde cu TSKA Moscova Decizia EHF care le duce pe tigroaice in sferturile Champions League Update exclusiv
CSM București urmează să întâlnească ȚSKA Moscova în play-off-ul pentru sferturile de finală ale Champions League la handbal feminin, dar ar putea obține calificarea la masa verde. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
28-02-2022
19:13

CSM, calificare fără joc în sferturile Champions League

Federația Europeană de Handbal a decis să suspende toate echipele naționale și de club din Rusia și Belarusa, ca urmare a războiului declanșat în Ucraina.

”Cu efect imediat, echipele naționale ale Rusiei și Belarusului, precum și cluburile din Rusia și Belarus care concurează în competițiile europene de handbal sunt suspendate. Acest lucru este valabil până la noi ordine și se referă la toate competițiile curente la nivel de club și de echipă națională.

Arbitrii și oficialii din Rusia și Belarus nu vor fi nominalizați pentru meciurile viitoare până la o nouă notificare. Lectorii și membrii comisiilor din Rusia și Belarus nu vor fi chemați pentru întâlniri și activități viitoare.

Vor fi căutați noi organizatori pentru YAC 16 EHF Beach Handball EURO și pentru turneele de calificare pentru Beach Handball EURO 2023. Ambele evenimente erau programate să aibă loc la Moscova în iulie 2022.

În următoarele zile va avea loc o restructurare a diferitelor competiții la nivel de club și națională, în conformitate cu principiile sportive și regulamentele existente”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al EHF.

Cluburile din Rusia ar putea fi excluse de Federația Europeană de Handbal din competițiile continentale ca urmare a deciziei președintelui Vladimir Putin de a invada Ucraina.

CSM București, aproape de calificarea în sferturi. ȚSKA Moscova ar putea fi exclusă din Champions League

CIO tocmai a recomandat interzicerea sportivilor din Rusia și Belarus în competiţii, iar UEFA analizează deja excluderea formației de fotbal Spartak Moscova din Europa League, acolo unde ar trebui să întâlnească RB Leipzig.

ADVERTISEMENT

Pe fondul escaladării conflictului din Ucraina, EHF ar putea să ia decizia de a interzice echipelor din Rusia să mai participe la întrecerile continentale, iar o astfel de hotărâre ar face ca CSM București să se califice în sferturile de finală ale Champions League la handbal feminin, deoarece în play-off ar trebui să întâlnească ȚSKA Moscova.

Din informațiile FANATIK, oficialii CSM-ului au pregătit o adresă către EHF prin care cer un răspuns oficial referitor la această situație, motivând că trebuie să pună în vânzare biletele pentru meci și să pregătească vizele pentru o eventuală deplasare.

ADVERTISEMENT

”Tigroaicele” au pierdut anul trecut cu ȚSKA

Prima manșă a întâlnirii dintre ”tigroaice” și echipa rusă antrenată de Florentin Pera ar trebui să se joace la 26 martie, la București, returul fiind programat la 2 aprilie, pe terenul rusoaicelor. Dacă formația moscovită va fi exclusă, CSM București va ajunge în sferturi unde va întâlni Team Esbjerg.

În primă fază, Federaţia Europeană de Handbal a decis ca meciurile europene în care sunt implicate echipele din Rusia şi Ucraina să se desfăşoare pe teren neutru, având în vedere războiul izbucnit între cele două naţiuni.

ADVERTISEMENT

CSM București a fost eliminată anul trecut de ȚSKA Moscova în sferturile de finală ale Champions League. Atunci, elevele lui Adrian Vasile s-au impus acasă cu 32-27, dar rusoaicele  au învins la retur cu 24-19 și au mers în semifinale datorită golurilor mai multe marcate în deplasare.

Patronul rusoaicelor, om important în handbal

Federaţia Rusă de Handbal le-a transmis un mesaj jucătorilor şi oficialilor referitor la contextul războiului din Ucraina. FANATIK a intrat în posesia scrisorii trimise de preşedintele Serghei Şişkarev către toţi oficialii şi jucătorii de handbal din Rusia, în care îi atenţionează să fie foarte atenţi la ceea ce postează referitor la situaţia actuală.

ADVERTISEMENT

Serghei Şişkarev este un om politic şi om de afaceri foarte puternic în Rusia. Este preşedinte al Federaţiei Ruse de Handbal, patronul lui ŢSKA Moscova şi patron al companiei DELO, principalul sponsor al EHF Champions League.

În cazul în care EHF va decide excluderea echipelor rusești din cupele europene o altă formație care va avea de suferit va fi Rostov Don, direct calificată în sferturile de finală ale Champions League.

ADVERTISEMENT