Sport

Florentin Pera, mesaj tăios după România – Japonia 32-28: “Dedic victoria oamenilor care nu sunt suporteri de rezultat!”. Video

Florentin Pera a vorbit pe larg la după ce România a reușit o victorie în fața Japoniei. Înțepăturile antrenorului după criticile primite.
09.12.2023 | 19:53
Florentin Pera mesaj taios dupa Romania  Japonia 3228 Dedic victoria oamenilor care nu sunt suporteri de rezultat Video
Florentin Pera, analiză după România - Japonia 33-28. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Florentin Pera răsuflă ușurat după ce România a reușit să își revină după șocurile cu Danemarca și Germania. Selecționerul României și-a spus ce avea pe suflet la conferința de presă.

Florentin Pera își felicită jucătoarele după victoria cu Japonia: „Am arătat un handbal foarte bun”

Florentin Pera nu se aștepta ca „tricolorele” să treacă așa repede peste ultime două înfrângeri„Sunt foarte mulțumit de faptul că într-un timp atât de scurt am reușit să trecem peste meciul cu Germania. Asta arată că avem în compenență fete minunate, de caracter, care nu au cedat luptei. 

ADVERTISEMENT

Astăzi am arătat un handbal foarte bun. Cred că ne-am apropiat de jocul cu Serbia ca implicare, dorință, ca eficiență. Am avut o apărare excelentă, dârză, compactă, având în vedere că Japonia a învins Danemarca”.

Antrenorul consideră că Japonia nu ar trebui deloc subestimată: „Haideți să vedem realitatea. Este o echipă foarte bună. O echipă care a jucat de la egal la egal cu Gemrnia și a pierdut în ultimele secunde. Cu Polonia au pierdut pe fondul a cinci ratări de la 7 metri. Puteau să aibă practic mult mai multe puncte în momentul de față”.

ADVERTISEMENT

Florentin Pera apără naționala României: „Nu a fost deloc un traseu ușor”

Florentin Pena consideră că unele handbaliste au cedat din punct de vedere psihic: „Îmi pare rău că presiunea a fost poate prea mare pentru anumite jucătoare în meciul cu Germania și am ratat extraordinar de mult. Având 12 ratări de 1 la 1 cred că eu că a făcut diferența. Cred că și acolo am controlat o bună parte din joc, dar factorul fizic a contat în cele din urmă. Germania e foarte pregătită din punctul ăsta de vedere”.

Pera a subliniat încă o dată că România și-a impus jocul: „Vreau să felicit toate jucătoarele. Au luptat ca o echipă din toate punctele de vedere. Am găsit soluții foarte bune, Eliza a avut o zi excepție, cred că și schimbările au fost inspirate și în final am încheiat în teren cu trei centri, în condițiile în care și Crina Pintea s-a accidentat”.

ADVERTISEMENT

Secționerul nu i-a uitat pe fanii care au venit în capătul Europei pentru România: „Le oferim această victorie suporterilor care au făcut acest efort să vină până în Danemarca să ne susțină, cât și celor de acasă care ne-au sprijinit din fața televizoarelor. Totodată vreau să dedic această victorie tuturor oamenilor care au crezut cu adevărat în noi și care au fost și în momentele dificile și nu sunt suporteri de rezultat. 

Eu cred că o echipă națională ar trebui sprijinită până în finalul competiției. Suporterii adevărați și sinceri, care iubesc cu adevărat România susțin și în momentele grele, nu numai la victorie. 

ADVERTISEMENT

Eu pentru acești oameni și pentru cei dragi de acasă le-am spus și fetelor că trebuie să luptăm până la finalul Campionatului Mondial. Nu a fost deloc un traseu ușor”.

Acuză 2 absențe importante

Florentin Petre a ținut să mai puncteze un lucru important: „Nu am avut-o Sorina Grozav, un inter important pentru echipa națională, Cristina Neagu a jucat un singur meci și în acela nefiind la capacitate maximă.

Am avut absențe, dar eu totuși cred că echipa a arătat bine, s-a luptat și a dat tot ce a putut la acest Campionat Mondial. Mi-aș dori la toate sporturile să ne luptăm la același nivel”.

Florentin Pera, declarații după România -a Japonia 33-28

ADVERTISEMENT