News

Florida le interzice minorilor sub 16 ani folosirea reţelelor de socializare. “Este exploatată creşterea copiilor”

Copiii cu vârsta mai mică de 16 ani din Florida nu vor mai avea voie să folosească reţelele de socializare, chiar dacă au acordul părinţilor.
25.01.2024 | 12:56
Florida le interzice minorilor sub 16 ani folosirea retelelor de socializare Este exploatata cresterea copiilor
Copiii din Florida nu vor mai avea acces la social media Foto: Anadolu
ADVERTISEMENT

Tinerii din Florida cu vârsta sub 16 ani vor fi interziși pe rețelele de socializare, indiferent de aprobarea părinților, potrivit unui proiect de lege adoptat de Camera Reprezentanților din Florida.

Legea a trecut cu 116 voturi “pentru” şi 13 “împotrivă”

Potrivit presei americane, proiectul de lege nu specifică ce platforme vor fi interzise, ​​dar vizează toate rețelele de socializare care urmăresc activitatea utilizatorilor, le permit copiilor să încarce materiale și să interacționeze cu ceilalți și să folosească funcții care creează dependență, fiind concepute pentru a provoca o utilizare excesivă sau compulsivă.

ADVERTISEMENT

Proiectul de lege nu abordează însă aplicațiile utilizate pentru mesageria privată între persoane. „Ei profită de faptul că copiii cresc. Acesta este modelul lor de afaceri, exploatează creşterea copiilor.

Și de ce fac asta? Pentru a-i ține agățați, cu loviturile de dopamină pe care platforma le oferă copiilor noștri cu fiecare redare automată, cu fiecare like, cu fiecare notificare push”, a spus reprezentantul republican Tyler Sirois, care este în spatele legii.

ADVERTISEMENT

Susținătorii ei au susținut că rețelele de socializare îi expun pe copii la hărțuire și prădători sexuali și pot duce la depresie, sinucidere și o obsesie care provoacă dependență.

Legea a trecut cu 106 voturi la 13, iar măsura va impune rețelelor de socializare să elimine conturile oricărei persoane cu vârsta mai mică de 16 ani. Proiectul de lege încă așteaptă aprobarea în Senat, care este însă şi el controlat de republicani, la fel ca şi Camera Reprezentanților din Florida.

ADVERTISEMENT

Președintele Camerei, Paul Renner, a spus că interdicția este una dintre prioritățile sale pe agenda statutului de protecție a copilului, împreună cu un proiect de lege care restricționează accesul la site-urile pentru adulți, pe care parlamentarii l-au adoptat miercuri.

„Trebuie să abordăm efectele negative ale rețelelor de socializare și să le acordăm o bună creştere copiilor noștri. Florida are obligația și interesul de a proteja minorii, sănătatea lor mintală și copilăria lor”, a spus Renner.

ADVERTISEMENT

De asemenea, legea le va cere companiilor care administrează aceste reţele să șteargă definitiv datele personale colectate din conturile închise.

Şi alte state americane au luat în considerare o legislație similară, dar majoritatea nu au propus o interdicție totală. În Arkansas, spre exemplu, un judecător federal a blocat aplicarea unei legi în august care impunea consimțământul părinților pentru ca minorii să creeze noi conturi de social media.

ADVERTISEMENT