News

Și-a ucis copilul de un an pentru că nu putea să stea pe rețele de socializare. Femeie din Brăila, condamnată la închisoare

O femeie din Brăila și-a ucis copilul de un an. Tânăra, în vârstă de 25 de ani, a fost condamnată la 12 ani și 6 luni de închisoare.
08.12.2023 | 10:45
Sia ucis copilul de un an pentru ca nu putea sa stea pe retele de socializare Femeie din Braila condamnata la inchisoare
Și-a ucis copilul de un an, femeie condamnată la închisoare. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Și-a ucis copilul de un an pentru că nu putea să stea pe rețele de socializare. Un caz cutremurător a șocat România, în urmă cu doi ani, progatonistă fiind o femeie din Brăila, mamă a șapte copii.

Și-a ucis copilul de un an pentru că nu putea să stea pe rețele de socializare

Brăileanca, în vârstă de 25 de ani, a ajuns să își omoare cel mai mic dintre copii, Motivul care a stat în spatele faptei este halucinant. Mihaela Gabriela Constantin și-a lovit micuțul de doar un an și două luni, deoarece nu putea să stea pe rețelele de socializare din cauza plânsului copilului.

ADVERTISEMENT

Tragedia a avut loc în noiembrie 2021. Acum, femeia a fost condamnată la 12 ani și 6 luni de închisoare pentru omor în condiţii de violenţă în familie. În prima instanță, Mihaela Gabriela Constantin primise o pedeapsă mai mare cu 5 ani și jumătate.

Însă, judecătorii au considerat că pedeapsa ar fi „excesivă”. Mama copilului nu mai încălcase legea și nu ar fi intenționat să își omoare pruncul, având probleme de natură psihică. Potrivit anchetei, femeia avea un comportament violent față de bebeluș în mod constant.

ADVERTISEMENT

Îl lovea, îl brusca și țipa la micuț, iar de cele mai multe ori totul se petrecea pentru că nu putea să petreacă timp pe rețelele de socializare. Expertiza psihiatrică a arătat că tânăra are tulburare de personalitate instabil impulsivă și capacitate de manipulare.

„I-a zis ţipând să tacă din gură, după care nu s-a mai auzit nimic”

Potrivit unui martor care a asistat la fapta femeii, din data de 2 noiembrie 2021, micuțul a început să plângă, în timp ce Mihaela Gabriela Constantin era în curtea casei. La un moment dat, a intrat în casă, a țipat la copil, iar apoi nu s-a mai auzit niciun sunet. În clipa aceea l-a lovit pe micuț.

ADVERTISEMENT

„A început să plângă foarte tare, mai tare ca altă dată. A întrebat-o pe… de ce plânge copilul, iar aceasta a spus că plânge . S-a dus la acesta cam după 5-10 minute. I-a zis ţipând să tacă din gură să nu mai plângă, după care nu s-a mai auzit nimic. Apoi, ea a ieşit din nou afară, în curte şi ”, a spus martora.

Pe lângă faptul că și-a lovit copilul, femeia nu a vrut să meargă la spital cu el, după ce și-a dat seama că bebelușul nu se simte bine. Deși concubinul și familia au insistat, femeia nu a dorit, spunând că „îi este frică”. De aici reiese că era conștientă de fapta ei.

ADVERTISEMENT

„Inculpata, în calitate de mamă, pe lângă faptul că ar fi aplicat rele tratamente copilului, aşa cum rezultă din cele de mai sus, aceasta urmare sfaturilor, îndrumărilor date de ceilalţi colocatari din imobil, inclusiv al concubinului de a se prezenta la o unitate spitalicească în vederea evaluării stării de sănătate a minorului pentru acordarea îngrijirilor necesare, nu ar fi dat importanţă şi nu ar fi făcut acest lucru, considerând că starea de sănătate se va îmbunătăţi de la sine”, a transmis Tribunalul Brăila, conform Adevărul.

Copilul a fost internat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, fiind în comă Glascow III și cu leziuni cranio-cerebrale. Din nefericire, câteva săptămâni mai târziu, pe 18 noiembrie, a decedat.

ADVERTISEMENT