Life

Plantele pe care nu trebuie să le ai în balcon. Mulți români sunt atrași de frumusețea lor

Care sunt plantele care nu trebuie ținute niciodată în balcon. Expunerea la lumină excesivă poate fi dăunătoare pentru ele.
01.04.2024 | 14:31
Plantele pe care nu trebuie sa le ai in balcon Multi romani sunt atrasi de frumusetea lor
Care sunt plantele pe care nu ar trebui să le ții în balcon. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Aproape că nu există român care să nu aibă măcar o plantă în casă. Acestea adaugă o pată de culoare oricărei încăperi și pot fi folosite chiar și pe post de decorațiuni. Cei care stau la bloc și au balcon, trebuie să știe că nu orice plantă este potrivită pentru un astfel de spațiu.

Ce plante să nu pui niciodată pe balcon

De cele mai multe ori, persoanele care stau la bloc simt nevoia de a avea un colțișor verde în casă. Norocoșii care au balcon fac tot posibilul pentru a-l transforma într-o mică grădină. Însă, atunci când vine vorba de alegerea plantelor potrivite pentru un astfel de spațiu, trebuie să ții cont de câteva detalii.

ADVERTISEMENT

Primul și poate cel mai important pas este informarea temeinică. Nu toate plantele pot fi puse pe balcon. În ciuda faptului că poate fi un spațiu cu multă lumină, pentru unele plante nu este cel mai prielnic mediu de dezvoltare.

Plantele suculente și expunerea pe balcon nu fac cea mai bună echipă. Razele soarelui pot fi mult prea puternice pentru ele și, de cele mai multe ori, balconul nu le ferește de o astfel de expunere.

ADVERTISEMENT

Tot de pe lista plantelor care nu trebuie să stea pe balcon face parte și feriga. Aceasta preferă locurile umede, umbroase și nu este deloc ”prietenă” cu lumina puternică și agresivă. Dacă aveți o astfel de plantă, cel mai bine ar fi să o țineți în interior. Soarele mult prea puternic s-ar putea să îi usuce frunzele.

De asemenea, dacă vă plac orhideele și le aveți acasă, cel mai bine ar fi să le feriți de expunerea la soare. Orhideele nu trebuie să stea pe balcon, dată fiind sensibilitatea lor la schimbările de mediu.

ADVERTISEMENT

Plantele de interior pe care nu trebuie să le expui niciodată la prea multă lumină

În general, plantele de interior care fac flori preferă să nu fie ținute într-un mediu cu multă lumină. Pe lângă faptul că le expune direct la lumina solară, balconul poate fi un mediu cu temperaturi mult prea ridicate pentru anumite plante.

Una dintre plantele de interior căreia nu îi place să stea pe balcon este begonia. Aceasta are nevoie de umiditate și nu de un mediu uscat, așa cum este balconul. În plus, soarele mult prea puternic poate să îi usuce frunzele.

ADVERTISEMENT

Deși poate că multă lume este tentată să pună plantele tropicale pe balcon, acesta este un obicei care le poate dăuna. Astfel de plante nu trebuie să stea pe balcon, ci pot fi ținute în casă, acolo unde temperatura este mereu una optimă pentru ele.

Calathea, Monstera sau Azaleea nu trebuie puse niciodată pe balcon. Lumina soarelui le poate usca și le poate încetini dezvoltarea. Din păcate, în unele cazuri, astfel de flori mor dacă stau pe balcon.

ADVERTISEMENT
Tags: