News

Florin a fost ucis de explozia de la Călimănești. Lasă în urmă o soție și un copil

S-a aflat identitatea încă unuia dintre cei patru muncitori morți în urma exploziei de la Călimănești. Florin Bocu avea doar 37 de ani
22.09.2023 | 19:58
Florin a fost ucis de explozia de la Calimanesti Lasa in urma o sotie si un copil
Florin Bocu este unul dintre cei patru ,uncitori uciși în urma exploziei de la Călimănești Sursa foto: Antena 3 CNN, Facebook / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Bărbatul, din comuna Dumitreşti, judeţul Vrancea, era născut în 1986, era căsătorit și avea un copil. Florin Bocu era angajat la UMB, firma lui Dorinel Umbrărescu.

Florin a fost ucis de explozia de la Călimănești

În explozia devastatoare, produsă joi dimineață în localitatea Călimănești din județul Vrancea, au fost ucise patru persoane, iar alte cinci au fost rănite.

ADVERTISEMENT

Toate victimele erau salariați ai companiei UMB, deținută de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu și lucrau la construirea Autostrăzii Moldovei

În urma deflagrației, autoritățile au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere și neluarea măsurilor de securitate în muncă.

ADVERTISEMENT

Cauza exploziei ar fi fost o fisură în magistrala de gaz provocată de lucrările la autostradă, care a produs, de asemenea, scântei mecanice. ”Explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale şi apariţia scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe şantierul autostrăzii A7”, a precizat ISU Vrancea.

Potrivit surselor din anchetă, citate de Antena 3 CNN, conducta de gaz se afla la o adâncime de aproximativ 70 de cm şi era amplasată  paralel cu traseul viitoarei autostrăzi a Moldovei.

ADVERTISEMENT

Transgaz acuză constructorul

Transgaz, compania în portofoliul căreia se află conducta care a explodat, susține că aceasta trebuia să fie relocată tocmai pentru a nu se ajunge la o tragedie, lucru pe care constructorul l-ar fi ignorat.

”În noaptea de 21 septembrie 2023, în județul Vrancea, în jurul orei 01:15, pe conducta de transport gaze naturale Dn800 Șendreni-Onești, în zona localității Călimănești, la kilometrul 93+328 față de SCV Șendreni, respectiv kilometrul 52+174 față de NT Onești s-a produs un incident tehnic major cu foc ,în timpul execuției lucrărilor la autostrada A7 Moldova (Focșani -Bacău).

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că, constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea “Autostrada Focșani -Bacău (inclusiv rețele de utilități) cu amplasamentul pe teritoriul județului Vrancea”, acesta nedeținând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect”, se arată în comunicatul companiei.

ADVERTISEMENT