News

Florin Barbu, despre închiderea supermarketurilor în weekend. Ministrul Agriculturii spune cum se va lua decizia

Florin Barbu spune pe ce bază vor fi închise eventual supermarketurile în wekend. „Nu putem obliga românii să meargă la orele pe care le indicăm noi”
25.03.2024 | 17:00
Florin Barbu despre inchiderea supermarketurilor in weekend Ministrul Agriculturii spune cum se va lua decizia
Florin Barbu a spus că va fi făcut probabil un studiu în rândurile populației înainte de a se decide eventuala închidere a supermarketurilor în weekend / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a declarat luni că „nu-i poate obliga” pe români să meargă la magazin la orele indicate de stat, în contextul luării în calcul a unei eventuale închideri ale supermarketurilor în weekend.

Florin Barbu: „Nu putem obliga românii să meargă la orele pe care le indicăm noi”

„Discuţia am avut-o la Guvern cu micii retaileri. Dânşii au cerut inclusiv închiderea magazinelor de cartier. Din punctul meu de vedere, cred că nu putem obliga românii să meargă la orele pe care le indicăm noi, ca şi stat român”, a declarat, luni, Florin Barbu.

ADVERTISEMENT

Ministrul Agriculturii a spus că vor exista în continuare discuții cu „micii retaileri” în legătură cu posibilitatea închiderii marilor magazine în weekend. Florin Barbu a mai precizat că „vor fi probabil făcute, probabil pe anumite focusuri de oameni şi bineînţeles, în funcţie de ce va ieşi din acest studiu, luăm decizia care se impune în coaliţia de guvernare”.

Decizia, pe baza unui studiu

„Eu aş fi de acord inclusiv să fie întrebaţi românii despre acest lucru. Este foarte important, pentru că nu putem lua o decizie în coaliţie pe acest aspect. Cred că românii pot decide acest lucru şi, bineînţeles, încercăm să facem un studiu în acest sens. Vor fi probabil făcute, probabil pe anumite focusuri de oameni şi bineînţeles, în funcţie de ce va ieşi din acest studiu, luăm decizia care se impune în coaliţia de guvernare”, a explicat ministrul Agriculturii.

ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că propunerea privind evantuala închidere a supermarketurilor în weekend va fi analizată la Guvern. „Eu nu pot să le spun românilor când să se ducă la magazin să îşi cumpere alimente, totuşi e decizia dumneavoastră, a mea, a fiecăruia dintre noi, dar am dat-o în calcul să vedem totuşi impactul”, spunea săptămâna trecută premierul.

Întrebat fiind în legătură cu plafonarea prețurilor la toate alimentele, nu numai la cele de bază, Florin Barbu a spus că „o să avem o discuţie atât cu procesatorii, cât şi cu retailerii”.

ADVERTISEMENT

„Bineînţeles că noi ne dorim foarte mult să avem preţuri la produsele româneşti care sunt realizate de către procesatorii români, să fie la preţuri corecte pe rafturi. Nu ne dorim adaosuri comerciale mai mari la produsele româneşti, decât la cele care vin din import”, a precizat ministrul Agriculturii.