News

Mesajul lui Marcel Ciolacu de Ziua Poliției Române. Ce le transmite premierul oamenilor legii

Ziua Poliției Române și simbolul creștin al Bunei Vestiri. Ce le transmite premierul Marcel Ciolacu oamenilor în uniformă
25.03.2024 | 13:37
Mesajul lui Marcel Ciolacu de Ziua Politiei Romane Ce le transmite premierul oamenilor legii
Ciolacu a subliniat profesionalismul și dăruirea polițiștilor români / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu le-a adresat, luni, un mesaj de sănătate și succes lucrătorilor Poliției Române, cu ocazia zilei instituției, de Buna Vestire.

Ciolacu: „Sunteți în prima linie”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni, un mesaj cu prilejul Zilei Poliției Române. Într-o postare pe contul Facebook al Guvernului, Marcel Ciolacu a subliniat că polițiștii sunt mereu „în prima linie” în misiunea de apărare a siguranței cetățenilor și menținerea ordinii publice.

ADVERTISEMENT

„Astăzi, în zi sfântă de Buna Vestire, sărbătoarea creştină a dăruirii şi a speranţei, marcăm, ca în fiecare an, şi Ziua Poliţiei Române. Poliţiştilor şi întregului personal al acestei instituţii le revine o misiune extrem de complexă, cu rol esenţial în menţinerea ordinii publice şi a siguranţei cetăţenilor. Sunteţi mereu în prima linie în această misiune”, se arată în mesajul premierului.

Marcel Ciolacu a mai subliniat profesionalismul, determinarea și curajul polițiștilor în misiuni și situații dificile, care „inspiră încredere” în siguranța comunităților.

ADVERTISEMENT

„Profesionalismul, dedicarea şi curajul de care aţi dat dovadă în situaţii de multe ori dificile şi lupta pe care o duceţi împotriva infracţionalităţii de orice natură sunt în măsură să inspire încredere în siguranţa comunităţilor în care trăim. Vă doresc sănătate şi succes în activitatea dumneavoastră! La mulţi ani Poliţiei Române!”, încheie Marcel Ciolacu.

Simbolul Bunei Vestiri

Legea 218 din 2002 a stabilit ziua de 25 martie ca Ziua Poliției Române. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române, potrivit instituției.

ADVERTISEMENT

„În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire)”.