Sport

Florin Bratu nu mai este selecționerul naționalei de tineret a României! Anunţul oficial al FRF: ”Drumurile noastre se despart momentan”

Federația Română de Fotbal și a selecționerul naționalei de tineret Florin Bratu au convenit de comun acord să nu mai continue colaborarea. Antrenorul își încheie mandatul cu bilanț negativ pe banca ”tricolorilor mici”.
15.08.2022 | 13:52
Florin Bratu nu mai este selectionerul nationalei de tineret a Romaniei Anuntul oficial al FRF Drumurile noastre se despart momentan
FRF a anunțat că Florin Bratu nu mai este selecționerul echipei naționale de tineret. Sursa foto: FRF.ro
ADVERTISEMENT

Instalat în funcția de selecționer al reprezentativei de tineret a României în urmă cu un an, Florin Bratu nu-i va conduce pe ”tricolori” în bătăliile de la turneul final al Campionatului European de anul viitor. Antrenorul și FRF au încetat colaborarea.

Rezultatele din meciurile de pregătire nu l-au ajutat pe Florin Bratu

Calificată direct la Turneul Final al Campionatului European de anul viitor, în calitate de gazdă, naționala de tineret a României a jucat doar meciuri de verificare în perioada preliminariilor.

ADVERTISEMENT

Opt partide a adunat Florin Bratu în calitate de selecționer al ”tricolorilor mici”. Două victorii, două remize și patru eșecuri nu au fost rezultatele pe care oficialii FRF le așteptau, astfel că antrenorul nu mai beneficiază de încrederea oficialilor forului condus de Răzvan Buleanu.

”Îi mulțumim lui Florin Bratu pentru întreaga activitate, a preluat echipa națională de tineret într-un moment important, în perioada de pregătire a unui Campionat European de mare impact pentru această generație, pentru fotbalul românesc, și, în ciuda unor rezultate mai puțin bune, consider că a reușit să implementeze multe lucruri pozitive în mandatul său.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă drumurile noastre se despart momentan, sunt sigur că Florin va rămâne unul dintre marii susținători ai tricolorilor pe mai departe. Îi urez mult succes în carieră, pentru că știu că este un antrenor talentat care poate influența în bine cariera multor jucători”, a transmis președintele Comisiei Tehnice a FRF, Mihai Stoichiță.

Acesta urmează să propună în cel mai scurt timp posibilii succesori ai lui Florin Bratu. Numele cel mai vehiculat este cel al lui Emil Săndoi, liber de contract după despărțirea de Chindia Târgoviște și care a mai fost selecționer la tineret în perioada 2006 – 2013.

ADVERTISEMENT

Florin Bratu: ”A fost o experiență frumoasă”

Florin Bratu și-a început cariera de antrenor în 2014 și le-a pregătit de-a lungul timpului pe Dinamo II, CS Tunari, Dinamo, Aerostar Bacău, Turris Turnu Măgurele și Concordia Chiajna.

Până să fie instala selecționer al naționalei U21, Bratu a mai avut un mandat federal. În perioada 2017-2018 a condus naționala sub 19 ani a României. Fostul selecționer a oficializat la rândul lui încetarea colaborării cu FRF.

ADVERTISEMENT

”Sunt fericit pentru că am avut onoarea de a reprezenta din nou România. Este foarte greu de reprodus în cuvinte emoția și energia pe care o ai atunci când ți se cântă imnul României. Am avut parte de un drum și o experiență frumoasă, cu care mă voi mândri mereu.

ADVERTISEMENT

Le mulțumesc jucătorilor pentru cum au răspuns prezent la convocări și pentru modul în care am lucrat împreună. Avem o generație extraordinară, cu foarte mult potențial, și care cred că ne va reprezenta cu succes la turneul final.

Mulțumesc suporterilor, ei sunt motorul cel mai important al echipelor naționale și mă bucur că le-am simțit căldura și încurajările la fiecare partidă. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc staff-ului pentru colaborare și pentru energia pe care a pus-o la dispoziția echipei naționale”, a spus Florin Bratu, pentru site-ul oficial al FRF.