Sport

Florin Bratu, în pericol să fie demis de la naționala de tineret. Cine ar putea fi noul selecționer al României U21

Pe banca naționalei de tineret din august 2021, Florin Bratu (42 de ani) ar putea fi demis de conducerea FRF, care i-ar fi pregătit deja înlocuitor selecționerului României U21.
05.08.2022 | 09:03
Florin Bratu in pericol sa fie demis de la nationala de tineret Cine ar putea fi noul selectioner al Romaniei U21
Florin Bratu, în pericol să fie demis de la naționala de tineret. Cine ar putea fi noul selecționer al României U21. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România U20 a rămas fără selecționer după ce contractul lui Bogdan Lobonț s-a terminat. Comisia Tehnică a FRF pregătește un alt antrenor care să înlocuiască „Pisca”, dar mare surpriză ar putea veni la naționala de tineret. Florin Bratu este în pericol să fie demis.

România U21 ar putea avea un nou selecționer. Cine este favorit să îi ia locul lui Florin Bratu

FRF are mai multe nume pregătite pentru postul de selecționer al reprezentativei U20, după ce a decis să nu îi mai prelungească înțelegerea lui Lobonț. Conform Digi Sport, marea schimbare ar urma însă să se producă pe banca României U21.

ADVERTISEMENT

Florin Bratu, care a fost instalat în funcție pe 9 august 2021, ar urma să fie înlocuit cu Emil Săndoi (57 de ani), cel care a mai pregătit naționala de tineret în perioada 2016-2013. Săndoi e liber de contract după despărțirea de Chindia Târgoviște.

Revenind la Bogdan Lobonț, „Pisica” a avut un mandat de coșmar pe banca României U20.Pe banca selecționatei care a fost înființată în noiembrie 2020, „Lobby” a încasat nu mai puţin de 27 de goluri şi a marcat numai opt ori în opt partide.

ADVERTISEMENT

România U20 a câștigat cu 2-1 contra Cehiei, cu 2-1 în fața Poloniei şi tot cu 2-1 împotriva Portugaliei. Totuși, „tricolorii” antrenați de Lobonț au fost umiliți în disputele cu naţionalele similare ale Elveţiei, Norvegiei, Italiei, Germaniei şi Angliei. Cea mai mare diferenţă s-a înregistrat în partida cu „Squadra Azzurra”, scor 0-7.

Concluziile lui Lobonț după ce și-a încheiat mandatul la România U20: „Nu suntem obișnuiți”

După ce aventura pe banca reprezentativei U20 s-a încheiat, Bogdan Lobonț a încercat să tragă câteva concluzii. Fostul mare portar consideră că rezultatele proaste au venit în urma pregătirii fizice precare de care au parte tinerii fotbaliști români.

ADVERTISEMENT

„E simplu. Contractul a ajuns la final și nu am căzut de comun acord să mai continuăm drumul împreună. A fost pe un an de zile. A fost o experiență extraordinară, ținând cont de valoarea lotului pe care l-am avut la dispoziție, raportat la loturile celorlalte echipe.

Dacă ne uităm la valoarea loturilor, raportat în milioane de euro, noi practic am fost pe ultimul loc. Valoarea medie a unui jucător a fost undeva la 130.000 de euro. În timp ce Italia, care e prima în acest top, valoarea medie a unui jucător este de 660.000 de euro.

ADVERTISEMENT

7-0 cu Italia… ce să spun? Și Roma a luat 7-1 de la Bayern Munchen, pe Olimpico, în Champions League. Rezultatele au fost mult peste nivelul lotului nostru, ținând cont de valoare. În plus, am avut cea mai mică medie de vârstă dintre echipele participante.

Noi suferim la pregătirea fizică, la intensitate și ritm. Am avut înfrângeri la scor pentru că am suferit din punctul de vedere al intensității, nu suntem obișnuiți. Două meciuri, unul după altul, nu putem duce, pentru că nu avem combustibil suficient.

Jucători de calitate avem. Dar e ca și cum ai pune pe o mașină de lux un motor mic. Aici se face diferența. Anglia, Italia, Germania, aveau două-trei viteze peste noi. Majoritatea jucătorilor au venit din Liga 2 și Liga 3”, a declarat Bogdan Lobonț, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT