Fotbal intern

Florin Bratu, implicat în scandalul dintre Ion Gheorghe și Dinamo: ”Nu-l lăsa să se antreneze cu echipa”

07.07.2020 | 15:47
Florin Bratu implicat in scandalul dintre Ion Gheorghe si Dinamo Nul lasa sa se antreneze cu echipa
Fostul antrenor al echipei Dinamo București, Florin Bratu, a fost implicat în scandalul dintre club și fotbalistul Ion Gheorghe, care evoluează la FC Voluntari. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al echipei Dinamo București, Florin Bratu, a fost implicat în scandalul dintre club și fotbalistul Ion Gheorghe, care evoluează la FC Voluntari.

Mijlocașul dreapta joacă la Voluntari din vara lui 2018 și a reușit să înscrie în două jocuri consecutive: în victoria cu Dinamo (scor 1-0) și în succesul în fața celor de la Chindia Târgoviște (scor 2-0).

ADVERTISEMENT

Dinamo vrea acum să o activeze clauza de răscumpărare a fotbalistului, cifrată la 50.000 de euro, dar aceasta este valabilă doar dacă mijlocașul lui Voluntari este de acord cu ea. Însă, el nu vrea să revină.

Continuă scandalul dintre Ion Gheorghe și Dinamo, iar ultimul acuzat este Florin Bratu

Fostul șef al Centrului de Copii și Juniori de la Dinamo, Gabi Răduță, a explicat motivele pentru care Ion Gheorghe este circumspect atunci când vine vorba despre o revenire la Dinamo și l-a implkicat în acest scandal și pe fostul tehnician al ”câinilor”, Florin Bratu.

ADVERTISEMENT

”Nimeni nu i-a dat nicio șansă. Eu am spus că e un copil bun, că poate să ne ajute. Acest copil a fost dat afară de la antrenamente, de la Săftica. Avea 19 ani, terminase junioratul și trebuia să plece cu echipa în cantonament. Nu mai știu cine era antrenor. Bratu era? Nu mai știu”, a declarat Răduță la GSP Live.

”El și tatăl lui m-au sunat pe mine și mi-au zis ‘Domnule Gabi, ce facem?’. Antrenorul a vrut să-l ia în cantonament, dar a fost etichetat de club ca un copil fără perspective. Cine? Cei de la scouting, directorul. Ei se ocupau de echipa mare.

ADVERTISEMENT

S-a dus la Săftica și m-a sunat, plângea. Mi-a zis că i s-a închis poarta în nas și i s-a spus că nu e jucător la prima echipă. El terminase junioratul și mai avea contract cu Dinamo. Era jucătorul primei echipe în situația asta”, a mai spus fostul șef al Centrului.

Gabi Răduță a explicat că Ion Gheorghe iubește clubul Dinamo, dar este circumsprect în privința revenirii din cauza faptului că cei din club nu s-au comportat frumos cu el: ”Dacă revine mi-e frică să nu se ducă cu 2-3 ani în spate”.

ADVERTISEMENT

”Venea cu maxi taxi la antrenament! Nu-i dădea posibilitatea să vină cu un coleg acolo”

”Nu excludem posibilitatea de a reveni la Dinamo, dacă va fi tratat corect. E dinamovist pur sânge. Să vedem ce se va întâmpla, depinde. Ne-a contactat cineva de la Dinamo și a rămas să discutăm, după finalul sezonului, condițiile în care se va întoarce la Dinamo.

Dacă ni se promite că va juca și va avea parte de alt tratament… Vrem să punem totul pe hârtie. Prima experiență la Dinamo a fost una grea. Nu ne așteptam. Nu i s-a dat o șansă să joace la Dinamo. Credeam că poate face. Îl dai afară pe căpitanul de la Dinamo 2? Avea cifre bune la 17 ani.

Domnul Bratu era antrenor atunci la Dinamo și spunea că nu e de Dinamo. Nici măcar nu-l lăsa să se antreneze cu echipa. L-a trimis la Săftica și nu-l lăsa să se antreneze când era echipa. Venea cu maxi taxi la antrenament! Nu-i dădea posibilitatea să vină cu un coleg acolo.

A fost foarte caustic domnul Bratu, deși spunea la televizor că îi pare bine că Dinamo a activat clauza. Îl chema pe Ionuț la Săftica la alte ore. Nu se antrena cu echipa mare. Îl chema invers, ca să nu vină cu un coleg.

Noi stăm în Berceni. Mergea cu metroul până la Aviatorilor și de acolo lua un maxi taxi. Am spus asta ca să înțeleagă de ce e sceptic privind revenirea la Dinamo. Nu dau vina pe nimeni, nu exagerez”, a afirmat Gabi Răduță.

ADVERTISEMENT
Tags: