News

Florin Cîțu, acuzații grave la adresa Coaliției PSD-PNL: ”Face jocurile lui Vladimir Putin!”

Fostul premier Florin Cîțu susține că actuala coaliție de guvernare ”face jocurile lui Vladimir Putin”. ”PNL, trezește-te!”, îndeamnă fostul lider al liberalilor
25.03.2024 | 16:09
Florin Citu acuzatii grave la adresa Coalitiei PSDPNL Face jocurile lui Vladimir Putin
Florin Cîțu acuză PSD-PNL că fac jocurile lui Vladimir Putin Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a dat câteva exemple de măsuri implementate de PSD și PNL pe care el le consideră în favoarea liderului de la Kremlin, deși liderii coaliției spun că au fost luate pentru a combate efectele războiului.

Florin Cîțu, acuzații grave la adresa Coaliției PSD-PNL

Fostul premier susține că deciziile Coaliției susțin implicit strategia lui Vladimir Putin și dă exemple creșterea taxelor sau introducerea de noi taxe sau reducerea bugetului pentru înzestrarea cu armament.

ADVERTISEMENT

”Lucrează Ciolacu și gașca lui de socialiști hoți pentru Putin? Faptele arată că DA! Coaliția socialistă justifică toate deciziile de politică economică că pe un răspuns la ‘războiul de la graniță’.

Totuși, dacă ne uităm ATENT la deciziile coaliției socialiste vedem că susțin implicit strategia lui Putin.

ADVERTISEMENT

1. Economia a fost DISTRUSĂ PREMEDITAT și la ordin (?) în ultimii doi ani. Coaliția socialistă a amplificat efectele negative ale războiului prin CREȘTEREA taxelor, introducerea de noi taxe (supra-impozitare contracte part time, supraimpozitare concedii medicale, impozit progresiv pe proprietate, impozit pe moștenire, etc), intervenții cu bocancii în mecanismele pieței libere, redistribuirea de fonduri de la buget către sectoare falimentare din economie dar cu votanți PSD.

2. A TĂIAT banii de la înzestrarea cu armament a României atât în 2022 cât și în 2023. În 2023 a fost atât de mare TĂIEREA că au fost cheltuiți cei mai puțini bani de la buget în ultimii ani și suntem la coada țărilor membre NATO.

ADVERTISEMENT

Doar o coaliție care lucrează pentru și la ordinul lui Putin ar fi luat aceste decizii. Această coaliție toxică pentru România vrea economia slabă și armată prost înzestrată pentru a face orice tentativă a lui Putin în România mult mai ușoară?

Ciolacu, faptele contează, nu vorbele! Faptele arată că această coaliție socialistă face jocurile lui Putin. Trebuie să fie opriți până nu este prea târziu. PNL, trezește-te!”, a concluzionat Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Nu este prima dată când Florin Cîțu critică politicile Coaliției PSD-PNL. În urmă cu două săptămâni, fostul lider liberal a atras atenţia Comisiei Europene şi agenţiilor de rating că guvernul Ciolacu a făcut o rectificare bugetară mascată, prin ordonanţa de urgenţă a comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale, ordonând ”ministerelor să-i alimenteze Fondul de Campanie”.

ADVERTISEMENT