News

Florin Cîțu, anunț important după ce site-ul IMM Invest a fost atacat: ”Procedura de înregistrare se va relua de la zero”

17.04.2020 | 17:44
Florin Citu anunt important dupa ce siteul IMM Invest a fost atacat Procedura de inregistrare se va relua de la zero
ADVERTISEMENT

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a făcut un anunț important după ce site-ul IMM Invest a fost atacat la doar o jumătate de oră după lansarea oficială.

Florin Cîțu, anunț important după ce site-ul IMM Invest a fost atacat

Vineri dimineață, Florin Cîțu a anunțat lansarea site-ului IMM Invest, dar la scurt timp platforma a picat și  asta s-a întâmplat pentru că a fost atacată informatic.

ADVERTISEMENT

În urmă cu scurt timp, ministrul Finanțelor a revenit pe acest subiect și a făcut o postare pe Facebook în care precizează că procedura de înregistrare se va relua de la zero.

”Acest site este un registru unic electronic prin care se analizează DOAR dacă aplicantul este eligibil și are statut de IMM. Principiul de înscriere în program NU ESTE primul venit, primul servit”, a scris Cîțu.

ADVERTISEMENT

Cîțu garantează că programul va funcționa excelent

Ministrul Finanțelor a mai spus că aplicația va rămâne deschisă până la sfârșitul acestui an și a garantat că programul de susținere a IMM-urilor va funcționa și ”va funcționa excelent”.

”FNGCIMM a prezentat public date care indică un atac informatic asupra site-ului IMM Invest. Cine a atacat acest site? De ce a fost atacat? Instituțiile statului lucrează în acest moment și cum vom avea informațiile respective le vom prezenta public”, a mai notat Cîțu.

ADVERTISEMENT

FNGCIMM a prezentat public date care indică un atac informatic asupra site-ului IMM Invest.Cine a atacat acest site?…

Posted by Florin Cîţu on Friday, April 17, 2020

Florin Cîţu a anunţat că programul IMM Invest este cel mai important mijloc de susţinere a IMM-urilor din România din ultimii 30 de ani. La program sunt așteptate să aplice circa 40.000 de IMM-uri.

Potențialii beneficiari ai IMM Invest își vor putea asigura lichiditățile pentru derularea activității curente sau pentru investiții, prin accesarea de finanțări garantate.

ADVERTISEMENT

Garanțiile cu care statul va suporta dobânzile bancare și comisioanele la creditele garantate nu vor depăși un plafon de 800.000 de euro pentru o singură firmă beneficiară.

ADVERTISEMENT