News

Florin Cîțu are ca obiectiv păstrarea școlilor deschise. Cum se va desfășura congresul PNL

Premierul a declarat că unul dintre obiectivele sale este păstrarea școlilor deschise. El a explicat și cum se va desfășura congresul PNL
17.09.2021 | 22:24
Florin Citu are ca obiectiv pastrarea scolilor deschise Cum se va desfasura congresul PNL
ADVERTISEMENT

Premierul a vorbit, vineri seară despre obiectivele pe care le are în ceea ce privește pandemia. El a precizat că vrea ca școlile să rămână deshise.

Cu privire la acest subiect, șeful Guvernului a menționat că s-a lovit de unele situații în care oamenii i-au transmis că regulile nu sunt chiar clare. El i-a îndemnat să întrebe autoritățile cu privire la orice neclaritate.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu are ca obiectiv păstrarea școlilor deschise. Cum se va desfășura congresul PNL

Premierul a precizat că va exista o conferință de presă, în care autoritățile vor lămuri toate aspectele: „mâine (n.r.-sîmbătă, 18 septembrie), la CNCCI, este o conferință de presă”. 

„Domnul Raed Arafat, domnul Baciu, vă vor răspunde tuturor întrebărilor referitoare la aceste noi reglementări. Azi, când treceam pe lângă o școală, o doamnă mi-a spus că mai sunt câteva lucruri care mai trebuie clarificate,” a adăugat premierul.

ADVERTISEMENT

Acesta a subliniat că toți cei care au întrebări trebuie să le adreseze autorităților: „îi rog pe toți părinții care au înrebări, de exemplu, despre modul în care, de exemplu, se întâmplă o situație în care avem un copil cu COVID într-o clasă, sunt testați copiii,  câte zile trebuie să stea acasă și așa mai departe, oricine are întrebări trebuie să le trimită către Ministerul Sănătății, către Ministerul Educației și dacă trebuie să facem clarificări, le vom face.”

Șeful Executivului a subliniat că are două obiective majore. Primul dintre ele a fost păstrarea instituțiilor de învățământ deschise.

ADVERTISEMENT

Cel de al doilea este ca economia să nu se închidă. Declarațiile acestuia au venit în contextul în care, cu puțin timp în urmă, au fost anunțate noi măsuri restrictive.

Cum se va desfășura congresul PNL

Totodată, jurnaliștii l-au întrebat pe liderul PNL cum se va desfășura congresul pardidului. Acesta este programat pentru data de 25 septembrie.

ADVERTISEMENT

Capitala a depășit deja pragul de infectare de 2 la mie. Cel mai probabil, până la data respectivă, Bucureștiul va trece și de pragul de 3 la mie.

Premierul a afirmat că va fi prezență fizică la congres: „mie mi se pare normal să folosim certificatul verde: persoane vaccinate, trecute prin boală sau cu testare. Va fi un congres care se va desfășura în condiții legale cu 5000 de participanți,” a spus Florin Cîțu.

El a mai precizat și că percepția generală este greșită și nu sunt impuse noi restricții: „am văzut în spațiul public o interpretare greșită – noi nu impunem nicio restricție. Ne asigurăm că românii își vor desfășura activitățile în condiții de securitate.”

ADVERTISEMENT