News

Florin Cîțu, atac dezlănțuit la adresa PSD, înaintea moțiunii simple din Parlament: „Sunteți foarte frustrați. Niște chibiți”

10.05.2020 | 10:43
Florin Citu atac dezlantuit la adresa PSD inaintea motiunii simple din Parlament Sunteti foarte frustrati Niste chibiti
Florin Cîțu lansează un nou atac dur la adresa PSD, înaintea moțiunii simple din Parlament. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a lansat un atac extrem de dur la adresa Partidului Social Democrat, cu mai puțin de 24 de ore înaintea votului moțiunii simple depuse împotriva sa și a celorlalți miniștri care compun Guvernul Orban. Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, oficialul acuză membrii formațiunii politice din Opoziție că „urlă de pe margine ca niste chibiți adevărați”.

Florin Cîțu, mesaj dur la adresa PSD înaintea moțiunii simple din Parlament

Acum guvernează PNL! Mâine, psdistii lui Dragnea în frunte cu Ciolacu (cel care îi ținea știuca lui Dragnea în barcă) îmi dau ocazia, din nou, să le arăt de la tribuna Parlamentului cât sunt de pafariști. În timp ce noi guvernăm și avem rezultate, gașca lui Dragnea urlă de pe margine ca niste chibiți adevărați.

ADVERTISEMENT

Vă dau un sfat. În loc să dați cu pietre și să spargeți geamurile statului român, vulnerabilizându-l, mai bine faceți ceva util pentru România. Acum guvernează Partidul National Liberal. Și guvernează foarte bine.

Totuși, pentru că văd că sunteți foarte frustrați pe succesul programelor pe care le-am implementat până acum, mă gândesc să propun încă doua programe: „Alfred MINIMISS” și „La școală cu Ciolacu”, a scris Florin Cîțu pe contul personal de Facebook.

ADVERTISEMENT

PSD acuză Guvernul că nu are un plan economic de ieșire din criză

Mesajul ministrului de Finanțe vine la scurt timp după conferința de presă susținută recent de purtătorul de cuvânt al social-democraților, în cadrul căreia acesta acuza actualul Executiv că nu are un plan concret de ieșire din criza provocată de COVID-19. Totodată, Lucian Romașcanu susține că Guvernul evită testarea în masă a populației și încearcă să relaxeze restricțiile, deși epidemiologii nu se arată optimiști în privința evoluției bolii.

De la începutul stării de urgenţă Guvernul ne-a spus în permanenţă că o să facă, o să dreagă şi o să vină cu un plan de măsuri. Este scandalos pentru că vedem cum economia se scufundă în fiecare zi, 26 de miliarde de euro sunt pierderile din economie de la începutul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Consumul a scăzut cu peste 30%, IMM Invest, celebrul program al Guvernului s-a blocat încă din prima zi. Nu s-a luat nicio măsură activă pentru salvarea locurilor de muncă, avem deja 300.000 de oameni care şi-au pierdut locul de muncă.

Orban spune că nu sunt sigure testele rapide. Au apărut teste cu grad de siguranţă de sută la sută. Vedem o îndârjire a Guvernului şi a PNL de a bloca şi ataca orice încercare Primăriei Capitalei de a face teste în masă prin sondaj.

ADVERTISEMENT

Guvernul are obligaţia să ne spună în următorul raport de ce fuge de aceste testări în masă sau prin sondaj. De ce ascundeţi realitatea? Vă e frică că astfel de studii vor arăta că ne-am infectat mult mai mulţi? Vă e frică să afle lumea adevărul?

Domnilor Orban şi Iohannis, deja aţi făcut o prostie mare cât Casa Poporului legiferând amenzi care s-au dovedit a fi neconstituţionale. Acum trebuie să daţi banii înapoi. Nu veniţi cu o prostie şi mai mare, nu puteţi restrânge drepturile cetăţeneşti decât prin lege adoptată în Parlament. Asta spune Constituţia.

Nu puteţi face reglementări prin decizii luate în baza stării de alertă, nu mai folosiţi pandemia pentru a acoperi prostia, riscul coronavirusului nu poate justifica încălcarea drepturilor omului, restricţiile, amenzile, sancţiunile sunt necesare, dar trebuie să fie conform legii şi Constituţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

ADVERTISEMENT