News

Florin Cîțu, dat în judecată de Eugen Teodorovici. “#Cîțu23665 nu a adus niciodată dovezi pentru a susține măcar o singură acuzație”

Fostul ministru al finanțelor Eugen Teodorovici a anunțat, miercuri, pe pagina sa de facebook, că l-a dat în judecată pe premierul Florin Cîțu. De asemenea, a depus și o plângere penală pe numele acestuia. Ce l-a determinat să facă acest pas
25.08.2021 | 16:09
Florin Citu dat in judecata de Eugen Teodorovici Citu23665 nu a adus niciodata dovezi pentru a sustine macar o singura acuzatie
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, în plin scandal cu arestul său din SUA, de acum două decenii, a mai dat de un necaz! A fost dat în judecată de Eugen Teodorovici, fostul ministru al finanțelor din timpul guvernării PSD. Eugen Teodorovici a acționat în instanță împotriva lui Florin Cîțu, depunând chiar și o plângere penală,  fiind deranjat de faptul că acesta l-a acuzat că ar fi spion rus și că ar fi făcut lucruri în defavoarea României, atunci când ocupa funcții publice.

”Având în vedere acuzațiile făcute de Cîțu Vasile Florin (#Cîțu23665) începând cu anul 2019 și până în prezent, referitoare la faptul ca aș fi spion rus și ca aș fi acționat împotriva intereselor României atunci când am ocupat funcții publice, acuzații pe care Cîțu le-a făcut fie în calitate de Senator, fie de ministru de finanțe și – cel mai recent – în calitate de Prim-Ministru al Guvernului României și implicit, din funcția sa de Vicepreședinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, vă informez că referitor la toate aceste acuzații am formulat și înregistrat următoarele:

ADVERTISEMENT

CERERE DE CHEMARE ÎN JUDECATÀ (dosar nr. 24915/3/2021 – Tribunalul București);
PLÂNGERE PENALÀ – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justitie”, a anunțat Eugen Teodorovici pe pagina sa de facebook.

Eugen Teodorovici mai spune despre Florin Cîțu că i-a adus acuzațiile menționate fără a avea dovezi.

ADVERTISEMENT

”În context, menționez faptul că NICIODATĂ nu au fost aduse dovezi/argumente pentru a susține măcar o SINGURÀ acuzație dintre cele făcute la adresa mea de către Cîțu Vasile Florin, #Cîțu23665.

Față de cele menționate și având în vedere faptul că azi, 25 august 2021, este convocată reuniunea Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), președintele României, Iohannis Klaus Werner, în calitatea sa de președinte al CSAT, are OBLIGAȚIA (legală și morală) de a include pe ordinea de zi a acestei reuniuni, dezbaterea/analizarea acuzațiilor de spionaj făcute de Cîțu Vasile Florin (în calitate de Vicepreședinte al CSAT), precum și informarea publicului asupra concluziei și mai ales, a deciziilor luate la nivelul CSAT față de acest subiect
Așteptăm cu interes, căci #RomâniiTrebuieSăȘtie, nu-i așa?”, a mai precizat fostul ministru al finanțelor.

ADVERTISEMENT

Eugen Teodorovici și Florin Cîțu, adversari politici mai vechi

Nu este pentru prima oară când există neînțelegeri între premier și fostul senator PSD. În trecut, în anul 2019, în timp ce se discuta despre legea bugetului, Eugen Teodorovici pe atunci ministru al Finanțelor, l-a taxat pe seama aspectului fizic pe Florin Cîțu. S-a întâmplat după ce Florin Cîțu, la acea vreme senator PNL, a depus un amendament asupra legii bugetului. Ulterior, Teodorovici i-a spus:

”Ești frumos! Chiparosule! După ce că ești urât, mai ești și prost. Ai auzit? Cîțule, după ce că ești urât, ești și prost!”, i-a a spus, în 2019, Eugen Teodorovici lui Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Întrebat apoi de jurnaliști de ce s-a exprimat astfel la adresa lui Florin Cîțu, Eugen Teodorovici a avut un răspuns ironic:

”Am spus ceva urât? Am zis frumosule, chiparosule. Vedeți ce înseamnă chiparos”, le-a explicat Eugen Teodorovici jurnaliștilor.

Florin Cîțu nu s-a lăsat mai prejos și a lansat în spațiul public acuzații dure la adresa inamicului său politic. Mai exact, faptul că împreună cu fostul lider PSD Liviu Dragnea și cu Vladimir Putin, a organizat o rețea de trădare a intereselor României. Redăm mai jos declarația integrală din 2019 a lui Florin Cîțu:

”Îl acuz pe Eugen Teodorovici de trădarea intereselor României și ale aliaților strategici. Acest om, care atenție este minstrul de finanțe al României și în acest moment conduce ședințele ECOFIN, a gândit și plănuit un vehicul financiar prin care Rusia se substituie sancțiunilor UE și SUA, dar își continuă expansiune mascată economică în vederea susținerii financiare a un posibil conflict cu lumea liberă. Împreună cu șeful lui de partid, Liviu Dragnea, a organizat cu Putin și V. Orban o rețea care trădează în mod evident interesele României și parteneriatele din care România face parte. Este Eugen Teodorovici spion rus.

Pe 14 noiembrie 2018, Eugen Teodorovici se întâlnea cu Președintele Băncii Internaționale de Investiții (BII). Bancă cu sediul la Moscova, controlată de Putin. România a rămas acționar al acestei bănci înființate de comuniști, iar în 2018 a majorat participația cu 4 milioane de euro. La o zi, guvernul a executat IMEDIAT ordinul rușilor, după întâlnirea lui Teodorovici cu Președintele BII, guvernul României aprobă Hotărârea nr. 921/2018 pentru stabilirea nivelului de reprezentare a României în Consiliul Guvernatorilor și Consiliul Directorilor Băncii Internaționale de Investiții și în Consiliul Băncii Internaționale de Cooperare Economică. Prin această hotărâre, Teodorovici devenea Guvernatorul pentru România în Consiliul Guvernatorilor Băncii Internaționale de Investiți.

“Art. 1. Guvernatorul pentru România în Consiliul Guvernatorilor Băncii Internaționale de Investiții este ministrul finanțelor publice, …” a scris Florin Cîțu pe facebook, în anul 2019.

Reamintim că Florin Cîțu, în plină candidatură a sa la șefia PNL, este implicat într-un alt scandal. S-a aflat că în perioada studenției sale în SUA, la 28 de ani, a fost găsit beat la volan și arestat pentru două zile.

ADVERTISEMENT