News

Florin Cîțu, după ce Dacian Cioloș a fost desemnat premier: ”Are posibilitatea să negocieze cu PSD și AUR”

Florin Cîțu a reacționat pe facebook după ce Dacian Cioloș a fost desemnat premier de președintele României, Klaus Iohannis.
11.10.2021 | 20:21
Florin Citu dupa ce Dacian Ciolos a fost desemnat premier Are posibilitatea sa negocieze cu PSD si AUR
Florin Cîțu reacționează după ce Dacian Cioloș a fost desemnat premier. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

”Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (…) pentru a forma un Guvern stabil”, a scris Florin Cîțu, despre Dacian Cioloș, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni seară, că acesta este cel nominalizat pentru funcția de premier.

De asemenea, Florin Cîțu, în calitate de lider PNL, a mai precizat că împreună cu membrii partidului va discuta cu Dacian Cioloș abia ”după ce va găsi soluția unei majorități cu aliații săi de la moțiune”.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu: ”Responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă”

Totodată, fostul premier a anunțat și o ședință a BPN pentru marți, 12 octombrie 2021.

”Am luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis. De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă.

Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil.

ADVERTISEMENT

PNL va discuta cu domnul Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR. Mâine PNL va discuta situația politică la zi într-o ședință BPN”, a reacționat Florin Cîțu pe facebook.

Reacția lui Dacian Cioloș, după ce a fost desemnat premier

Dacian Cioloș și-a exprimat onoarea după ce șeful statului l-a nominalizat premier al României. A precizat că urmează negocieri cu restul formațiunilor politice, pentru a se stabili echipa de guvernare, așa cum prevede protocolul, de altfel.

ADVERTISEMENT

”Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. 

Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice.

ADVERTISEMENT

Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern.

Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR” a scris și Dacian Cioloş pe Facebook.

Dacian Cioloș a mai fost prim-ministru al țării în perioada 2015-2017.

ADVERTISEMENT