Life

Chef Florin Dumitrescu se războieşte public cu Antena 1: „Aveți grijă pe cine lăsați în casa voastră! Și aveți grijă în ce casă intrați!”

Florin Dumitrescu, fostul jurat de la Chefi la cuțite, s-a „răcorit” printr-o postare publică plină de acuzații voalate împotriva Antenei, invocând clauze de confidențialitate.
22.02.2024 | 14:52
Chef Florin Dumitrescu se razboieste public cu Antena 1 Aveti grija pe cine lasati in casa voastra Si aveti grija in ce casa intrati
Florin Dumitrescu de la Chefi la Cuțite, o nouă reacţie publică în diferendul cu Antena 1 / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Florin Dumitrescu face lumină în scandalul cu Antena 1 și subiectul Chefi la Cuțite. Iar de această dată, rebelul emisiunii face o serie de acuzații voalate care explică situația în care se află el. Sau Sorin Bontea, sau Cătălin Scărlătescu.

Fostul Chef la Cuţite Florin Dumitrescu: „Nu știu cum să fac legătura cu toate articolele negative din presă, gen «divorțul meu», și situația în care ne aflăm”

Florin Dumitrescu se judecă cu cei de la Antena 1 din cauză că ar fi refuzat să filmeze noul sezon de la Chefi la Cuțite în condițiile trustului. Alături de el, sunt târâți prin tribunale și chef Sorin Bontea și Chef Cătălin Scărlătescu.

ADVERTISEMENT

Dacă primii doi sunt însă mai puțin vocali, Florin Dumitrescu nu a mai rezistat. Mai ales că, în ultima vreme, s-au înmulțit scandalurile cu privire la situația lui. Și apar informații ”pe surse” că ar fi în pragul divorțului.

”Am foarte multe chestii de clarificat și e care nu le pot clarifica fără să fiu acuzat, după aceea, cine știe ce. În condițiile în care ne aflăm acum, în condițiile în care mă aflu acum, cu procesul pe rol, cu amenințări de la avocați… Cred că nici amenințare nu pot să folosesc. Cu notificările pe care le primesc de la avocații fostului trust cu care am colaborat… Da, e sensibilă povestea.

ADVERTISEMENT

Nu știu cum să fac legătura cu toate articolele negative din presă din ultima perioadă – și cu toate conturile de TikTok care mă dau divorțat de familie și în care apar tot felul de probleme personale care nici măcar nu sunt reale – cu situația în care ne aflăm. Adică nici nu știu dacă am voie, nu am voie, să fac legătura.

Sau să fac acest filmuleț, să îl fac public. Mi se pare că este, așa, într-o zonă super gri, în care eu, ca persoană publică sau privată, nu contează, mi-am pierdut dreptul la libera exprimare. Mi-am pierdut dreptul de a fi cine sunt, mi-am pierdut toate drepturile posibile. Doar pentru că am semnat un contract”, spune Florin Dumitrescu.

ADVERTISEMENT

Florin Dumitrescu: ”E un pic dubios”

Florin Dumitrescu recunoaște că e nerăbdător ca, repede, situația lui legată de Chefi la Cuțite să fie clarificată. Doar că, din verificările făcute de FANATIK, procesul lui, unul dintre ele, cel puțin, nici nu a fost pus pe rol cu o dată definită. Iar solicitările Antenei, cu privire la Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu, au fost, în primă fază, repartizate unor instanțe specializate pe drepturi de autor.

”E un pic dubios și un pic cam greu de dus. Dar, ca să știți, să înțelegi situația prin care trec în acest moment. Am două procese pe rol. În civil. Pentru, ca să spunem așa, interpretarea unor clauze în contract. Interpretare pe care o va decide judecătorul. De partea cui este dreptatea? De partea angajatorului sau de partea mea.

ADVERTISEMENT

Confidențialitatea pe care eu am semnat-o în acest contract mă împiedică să vorbesc în libertate, cu ușurință, să spun despre ce e vorba și cum stau lucrurile de fapt. Nu am voie să fac asta, am o confidențialitate semnată. Bun! Nu pot nici să reacționez public la bățul băgat prin gard de tot felul de oameni sau diverse articole”, spune Florin Dumitrescu pe conturile sale de socializare.

Florin Dumitrescu, mâhnit că Antenele i-ar fi șters cu buretele ultimii 9 ani de muncă și de eforturi: ”Dumnezeu e sus și vede!”

Florin Dumitrescu de la Chefi la Cuțite a mărturisit că este siderat  că, în procesul pe care îl are, lucrurile sunt de care pe care. Și că cei de la Antene nu pun în balanță, deloc, contribuția lui, timp de nouă ani, la succesul postului. A lui și a colegilor săi, evident.

”Începe să deranjeze un pic.  De aia zic că Dumnezeu e sus și vede. Și tot răul ăsta pe care îl fac unii oameni, gratuit, din simplă răzbunare, la un moment dat se va întoarce împotriva lor. Nu le doresc asta. Nu trăiesc răul ăsta cu speranța că la un moment dat se va întoarce împotriva lor. Dar e firesc, așa e viața, karma. Faci rău, ți se întoarce rău, faci bine, ți se întoarce bine. Că crezi sau nu în Dumnezeu, că crezi sau nu în karmă, răul făcut se va întoarce.

Eu, personal, vă spun sincer, timp de nouă ani de zile, am crezut că am lucrat într-un loc mișto. Și mi-am dedicat acești ultimi nouă ani cu speranța că fac bine. S-au șters cu buretele. Tot! Eu nu am existat. Nouă ani de zile nu am existat din punct de vedere profesional. Și atunci ce fac? Nu stau eu liniștit lângă familia mea?

Timp pe care eu l-am pierdut, cu compromisurile toate pe care le-am făcut de-a lungul vremii, cu compromisurile de care habar nu aveți… Niciunul dintre voi. La ce compromisuri am fost supus doar pentru că aveam un contract. De aia, băi oameni buni, aveți grijă pe cine lăsați în casa voastră. Și aveți grijă în ce casă intrați.

Atât, m-am răcorit! Nu știu cât o să mă coste chestia asta, poate încă un proces… Libertatea de exprimare se pare că e doar într-o anumită tabără. Nu o avem toți și, în orice caz, nu o avem toți egală”, a mai spus Florin Dumitrescu de la Chefi la Cuțite.

ADVERTISEMENT