Sport

Florin Lovin a rememorat cel mai urât moment din carieră: „A venit tot vestiarul și m-a scuipat”

Florin Lovin a povestit o întâmplare din cariera de fotbalist care l-a marcat profund.
08.06.2021 | 10:35
Florin Lovin a rememorat cel mai urat moment din cariera A venit tot vestiarul si ma scuipat
Florin Lovin a rememorat cel mai urât moment din carieră: „A venit tot vestiarul și m-a scuipat”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Evenimentul nefericit din cariera lui Florin Lovin s-a petrecut la chiar prima sa partidă în Divizia A. Se întâmpla la începutul anilor 2000, atunci când mijlocașul juca la FCM Bacău.

Povestea a fost relatată la o zi după gafa lui Tiberiu Căpușă din amicalul cu Anglia, scor 0-1. Fundașul, al cărui tată a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre prestația fiului său, a făcut penalty la doar un minut după ce a debutat în echipa națională a României.

ADVERTISEMENT

Florin Lovin a fost scuipat și înjurat în vestiarul lui FCM Bacău

„Sunt puțin subiectiv, îl cunosc pe Tibi, sunt prieten cu Giani, tatăl lui, fost fotbalist al Bacăului. Eu, când am debutat în fotbal (n.r – la FCM Bacău), am greșit în minutul 90.

Jucam cu FC Național și trebuia să facem un egal pentru ca Dinamo să ia campionatul. Aveam promisă o primă de aceea indirectă, astronomică. Am intrat pe teren în minutul 90 iar în minutul 91 am dat pe lângă minge și a dat gol Adi Matei.

ADVERTISEMENT

 A venit tot vestiarul la mine și m-au scuipat și  mi-au spus că ‘n-o să mai avem bani de vacanță’. Era în 2000. Vă dați seama ce a fost în sufletul meu, aveam 18 ani. Să greșești și să te scuipe un vestiar întreg”, a declarat Florin Lovin, la Digi Sport.

Cristi Ciocoiu a sărit să îl apere pe Lovin: „El jucase la Steaua, avea o altă atitudine”

Singurul fotbalist care a sărit în acel moment în apărarea lui Florin Lovin a fost Cristian Ciocoiu și el fost fotbalist în Ghencea.

ADVERTISEMENT

„Singurul jucător care a venit și mi-a luat apărarea a fost Cristi Ciocoiu. El i-a și certat pe agresori. Mi-a zis: ‘stai liniștit, o să ai o carieră lungă și frumoasă în față!’ El jucase la Steaua, avea o altă atitudine”, a adăugat fostul mijlocaș.

Florin Lovin consideră că Tiberiu Căpușă, care a jucat 36 de meciuri în sezonul trecut pentru Chindia Târgoviște, nu merită condamnat pentru faultul comis asupra lui Jack Grealish.

ADVERTISEMENT

„Așa și cu Tibi, e păcat că s-a întâmplat asta, el este tânăr și trebuie să-i dăm încredere. Greșeala a venit și pe fondul lipsei de experiență de la acest nivel”, a încheiat Lovin.

Giani Căpușă: „Dacă era VAR, nu era penalty!”

În interviul acordat în exclusivitate pentru FANATIK, Giani, tatăl lui Tiberiu Căpușă, se declară mândru de fiul său, care a debutat sub tricolor la vârsta de 23 de ani. Mai mult, părintele fotbalistului împrumutat de Viitorul la Chindia nu consideră că fundașul dreapta a fost vinovat la faza premergătoare golului înscris de englezi.

„Nu știu dacă a fost ghinion. Vă zic că dacă era VAR, nu dădea 11 metri! Am jucat și eu fotbal la Bacău, Poli Iași, Vaslui și vă spun cum stau lucrurile din punctul de vedere al atacantului. Grealish e un jucător experimentat și a profitat de ocazie. A știut cum să cadă, să lase piciorul în spate, să se agațe de el.

M-am uitat azi la reluări de zece ori! După ce se atinge de Tibi, mai face doi pași și abia apoi cade! Nu cade imediat. Dacă îl împedica, ar fi căzut din prima secundă. E cotat la 100 de milioane de euro!”, a declarat Giani Căpușă pentru FANATIK.

  1. 60 meciuri și 1 gol are Lovin la Bacău, în perioada 2001-2005
  2. 500 de mii de euro a plătit Steaua, în 2005, pentru transferul lui Florin Lovin de la FCM Bacău
ADVERTISEMENT
Tags: