Sport

Florin Niță i-a salvat din nou pe „tricolori”. Notele FANATIK după Macedonia de Nord – România 0-0

România a făcut un joc modest la Skopje, dar a scos o remiză care ar putea conta enorm în calculele calificării. Al treilea meci fără gol primit.
09.09.2021 | 00:10
Florin Nita ia salvat din nou pe tricolori Notele FANATIK dupa Macedonia de Nord  Romania 00
ADVERTISEMENT

România a remizat la Skopje, scor 0-0, cu Macedonia de Nord. Un rezultat destul de bun în lupta pentru locul 2 în grupa J, mai ales că Armenia nu a putut să câștige acasă cu Liechtenstein.

Dar jocul “tricolorilor” a fost unul modest. A fost o partidă dominată clar de gazde, iar singura scuză a elevilor lui Rădoi ar putea fi terenul foarte greu.

ADVERTISEMENT

Notele FANATIK după Macedonia de Nord – România 0-0. Markovic, marea dezamăgire. Dar nu singura

Ca mai de fiecare dată în aceste preliminarii, și nu numai, cel mai bun jucător al României a fost portarul Florin Niță. Portarul de la Sparta Praga a avut câteva intervenții salvatoare.

Florin Niță 8: Sigur pe el și de această dată. Super intervenţie în minutul 51, cu piciorul, în faţa lui Elmas. Scoate şi în faţa lui Bhardi, minutul 58.

ADVERTISEMENT

Oamenii din defensivă, cele mai bune note. Chiar dacă am avut unele probleme pe flancuri. Camora, din nou slab

Andrei Rațiu 5: Pus sub mare presiune în defensivă, fără ajutor de la Man. Eroare de marcaj minutul 36, în fața lui Bardhi. A avut noroc că adversarul a fost neinspirat. Atenționat de Rădoi imediat după acea fază. A comis-o din nou în minutul 42, pasă cu călcâiul la adversar. În schimb, a avut câteva urcări bune în atac, în special driblingul din minutul 53.

Vlad Chiricheș 7: l-a scăpat pe Bardhi în min. 13, dar imediat la faza următoare a rezolvat o gafă a lui Nedelcu în propria jumătate. A avut o prestație foarte sigură, a mai reparat și o gafă a lui Rațiu în minutul 42.

ADVERTISEMENT

Ionuț Nedelcearu 7: Ezitant în primele minute, şi-a reglat apoi jocul. A stat bine în teren şi a avut câteva intervenţii importante. Una dintre ele în minutul 78, după care a şi suferit o accidentare.

Mario Camora 5: Din nou foarte slab, sub așteptări. Ușor depășit de Elmas în mai multe rânduri. Prima dată în minutul 34, apoi din nou în 51. Salvat de intervenția lui Niță.

ADVERTISEMENT

Notele FANATIK după Macedonia de Nord – România 0-0. Stanciu s-a zbătut mult, a realizat puţin. Cicâldău, Man şi Sorescu, modeşti

Nicolae Stanciu 6: Bune apariții în defensivă pentru a-și ajuta echipa. A avut o lovitură liberă executată foarte modest în prima repriză, dar și o fază bună în minutul 58, cu pasă pentru Man. Risipă mare de efort, dar am fi vrut mai mult de la liderul naționalei.

Dragoș Nedelcu 5: Nesigur, multe erori. A pierdut o minge în propria jumătate, în minutul 15, iar macedonenii au avut ocazie bună. În minutul 48 a fost depăşit uşor de Bardhi şi a făcut apoi fault într-o poziţie periculoasă. A luat şi galben la acea fază. Scos în minutul 60, schimbat cu Răzvan Marin.

Alexandru Cicâldău 5: S-a văzut mai mult în cadrele în care se contra fie cu coechipierii săi, fie cu arbitrul. Unul dintre cele mai modeste jocuri ale sale la națională.

Markovic, slab şi ca prestaţie, dar şi ca atitudine. Răzvan Marin a intrat bine în meci, nu şi Cordea

Dennis Man 5: Haotic în startul partidei, s-a scos cu o intercepție și pasa de la ocazia lui Sorescu. Şi-a bătut joc de o fază bine construită de Stanciu în repriza a doua.

Jovan Markovic 4:  Probabil cel mai slab de pe teren. S-a complicat în puținele ocazii pe care le-a avut. Nu s-a înţeles cu colegii din atac, a părut de multe ori defazat şi chiar indolent. Schimbat de Andrei Cordea în minutul 63.

Deian Sorescu 5: Prima apariție în minutul 22, când părea că a ratat preluarea, dar a șutat excelent. Partea cea mai rea este că aceasta a rămas ultima lui fază notabilă în meci. Schimbat cu Marius Marin în minutul 74.

Răzvan Marin 6: A intrat în locul lui Nedelcu, minutul 63. Şut excelent în minutul 72, respins în faţă de Dimitrievski.

Mirel Rădoi, cu bune şi rele. Jocul nu a convins, dar a rezolvat mare parte din problemele defensive

Andrei Cordea 5: A intrat în minutul 63. Lansat bine de Man în minutul 68, a pierdut uşor mingea. A ratat incredibil pe respingerea eronată a lui Dimitrievski. S-a semnalizat un ofsaid la limită. Pasă foarte slabă în minutul 88, la o contră promițătoare a României.

Selecționer – Mirel Rădoi 6: Merită apreciat că a rezolvat ceva din problemele defensive ale “tricolorilor”, marea sa problemă în prima parte a mandatului. Al treilea meci fără gol primit, ce-i drept cu adversare modeste. Jocul a fost în continuare foarte modest.

Unele alegeri ale selecţionerului au fost discutabile, în frunte cu Mario Camora. Şi Răzvan Marin a arătat că merita titularizat în faţa nesigurului Nedelcu. Markovic este o alegere ciudată, rămâne scuza numeroaselor absenţe.

ADVERTISEMENT