Sport

Florin Niță, om de bază la Gaziantep: “Șumudică e un antrenor extraordinar”

Florin Niță trăiește a 2-a tinerețe alături de Marius Șumudică în Turcia. "Tricolorul" este om de bază la Gaziantep și a pus umărul la cele 22 de puncte strânse de echipă.
23.01.2024 | 19:44
Florin Nita om de baza la Gaziantep Sumudica e un antrenor extraordinar
Florin Nita face o echipa de vis cu Marius Sumudica la Gaziantep
ADVERTISEMENT

Florin Niță s-a adaptat perfect în Turcia și este om de bază în echipa lui Marius Șumudică. Portarul celor de la Gaziantep a bifat 17 partide în acest sezon și a pus umărul la scoaterea echipei din zona roșie a clasamentului.

Florin Niță, om de bază la Gaziantep

“Aici e un fotbal de calitate superioară, față de Cehia sau România. Sau chiar alte campionate, mă refer la țările din apropierea noastră… Serbia, Polonia… Sunt foarte mulți jucători de calitate, cu execuții, care au execuții imprevizibile.

ADVERTISEMENT

Diferența se face și prin faptul că sunt echipe unite și aici mă refer la cele mici… Uite, și noi suntem uniți, Gaziantep e o echipă mică, dar am pus mari probleme unui gigant în fotbalul de aici: Fenerbahce (n.r.: 0-1). Ca să-ți răspund la întrebare: e un fotbal foarte puternic, net superior celui din țara noastră. 

 Sunt o mulțime de fotbaliști foarte buni aici. Mulți spun că te mai duci în Turcia ca să mai stai un an, doi! Și apoi gata! Nu, nu este așa! Fotbalul din Turcia e foarte puternic, aici vii pentru performanță, normal că și partea financiară contează, dar nu chiar atât de mult.

ADVERTISEMENT

Important e că sunt sănătos, că sunt cu nea Florin aici (n.r.: Florin Tene, antrenorul de portari din staff-ul lui Marius Șumudică) și mă ajută foarte mult, m-a ajutat de la Steaua foarte mult, dar și în prezent. Mi-a dat niște sfaturi bune de atunci”, a declarat Florin Niță pentru Sport.ro.

Niță are numai cuvinte de laudă pentru Șumudică

Relația dintre Florin Niță și Marius Șumudică este una cât se poate de bună. În ciuda trecutului său FCSB-ist, Niță a reușit să îi intre la suflet lui Șumudică. Antrenorul lui Gaziantep și-a pus bazele în portarul de 36 de ani, iar acesta nu a dezamăgit.

ADVERTISEMENT

“Așa pare! Dacă-l cunoști, ți se schimbă părerea. Pe cât de vulcanic e, pe atât bun om e. Pe lângă asta, e un antrenor excepțional, are un dar extraordinar de a motiva echipa, de a ne face să ne simțim fotbaliști. 

Dânsul, împreună cu staff-ul, fac o echipă incredibilă. Fiecare știm foarte bine ce avem de făcut, sunt niște oameni profesioniști. Îi mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut și face pentru mine și sper să avem o colaborare frumoasă în continuare.

ADVERTISEMENT

Eu intru în poartă cu un singur scop: să-mi fac treaba cât mai bine. Dacă la finalul partidelor am și note bune… Pe mine mă încântă cel mai mult felul în care am evoluat pe teren, eu intru setat să-mi fac treaba, restul e un bonus, asta e filosofia mea”, a completat Florin Niță.

Sezonul lui Gaziantep FK a fost unul plin de provocări și fluctuații. Cu 21 de meciuri jucate până în acest moment, echipa a înregistrat 6 victorii, 4 remize și 11 înfrângeri, ocupând locul 14 în clasament cu 22 de puncte.

ADVERTISEMENT