Life

Florin Piersic, zi de naștere pe scenă. Cine este cea care îi va fi alături: ”E o pasăre rară”

Florin Piersic, aniversare atipică. Marele actor va celebra împlinirea a 87 de ani la teatru, alături de o colegă de breaslă.
27.01.2023 | 10:00
Florin Piersic zi de nastere pe scena Cine este cea care ii va fi alaturi E o pasare rara
Florin Piersic, aniversare atipică. Marele actor va celebra împlinirea a 87 de ani la teatru, alături de o colegă de scenă. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

Mărgelatu își petrece ziua de naștere pe scenă. Cine este cea care îi va fi alături în seara zilei de vineri, 27 ianuarie, la Cluj-Napoca, acolo unde joacă în spectacolul Străini în noapte. Ce spune Medeea Marinescu despre artist.

Florin Piersic, aniversare atipică. Marele actor va celebra împlinirea a 87 de ani la teatru, alături de o colegă de scenă

Florin Piersic s-a născut pe 27 ianuarie 1936, ziua sa de naștere găsindu-l anul acesta în fața publicului și a oamenilor care îl iubesc. Marele actor este sărbătorit de 12 ani pe scena teatrului, singura excepție fiind când a fost plecat în Canada.

ADVERTISEMENT

Colega sa din spectacolul Străini în noapte, Medeea Marinescu, are numai cuvinte de laudă pentru artistul despre care spune că este „o pasăre rară”. Îndrăgita vedeta urmează să fie sărbătorită și pe 30 ianuarie, la București.

„Străini în noapte e mai mult decât un titlu adăugat în CV. E o întâlnire, în primul rând, cu un mare actor, care a însemnat enorm pentru mine. Și este un spectacol care a depășit deja granițele unui spectacol obișnuit.

ADVERTISEMENT

Este un spectacol eveniment. Florin e o pasăre rară în lumea asta, e legătura noastră cu tot ce înseamnă victoria teatrului românesc.

Și am avut ocazia, în anii aceștia în care am umblat enorm cu mașina, cu avionul, să aud poveștile lui Florin și întâlnirile lui cu cei mai mari oameni de teatru. Asta e o școală fantastică”, a declarat Medeea Marinescu pentru viva.ro.

ADVERTISEMENT

Florin Piersic, mesaj emoționant de la Dan Negru

Florin Piersic a primit numeroase mesaje și urări de la fani și prieteni, printre aceștia numărându-se și prezentatorul Dan Negru. Cei doi au o relație foarte frumoasă și specială și de-a lungul vremii au împărțit multe bune și rele.

„Nu știu câți ani împlinește pentru că nu ne-am măsurat «călătoria» în stații. Avem multe povești împreună, dar azi, de ziua lui, mi-am amintit de un sfat pe care mi l-a dat nu demult: când m-am transferat de la o televiziune la alta.

ADVERTISEMENT

Florin a fost unul din primii căruia i-am povestit despre intenția mea. Cred că vreo jumătate de oră i-am vorbit doar eu povestindu-i despre ofertă, despre formate, despre colegii noi și vechi.

M-a ascultat și apoi mi-a spus doar atât: «Puștiule, urmează-ți sufletul, doar el știe drumul»”, a scris moderatorul de la Kanal D pe pagina personală de Instagram.

ADVERTISEMENT