Fotbal intern

Florin Prunea anunță dezastru în fotbalul românesc: „Mulți jucători au cerut rezilierea contractelor. Vor fi cluburi care se vor desființa”

17.03.2020 | 20:15
Florin Prunea anunta dezastru in fotbalul romanesc Multi jucatori au cerut rezilierea contractelor Vor fi cluburi care se vor desfiinta
ADVERTISEMENT

Florin Prunea a dezvăluit că mai mulți jucători ai formațiilor din Liga 1 au cerut rezilierea contractelor, din cauza incertitudinii provocate de pandemia de coronavirus, iar mai multe cluburi s-ar putea desființa, lipsa incasărilor din această perioadă de suspendare fotbalului fiind decisivă.

Scenariu de coșmar în fotbalul românesc

Pandemia de coronavirus a suspendat fotbalul în România, dar Florin Prunea declară că situația poate fi mult mai gravă dacă Liga 1 nu se va relua în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

Oficialul lui Dinamo dezvăluie că mulți fotbaliști ai cluburilor din primă ligă vor rezilierea contractelor iar mai multe formații s-ar putea desființa din cauza problemelor financiare, suspendarea meciurilor sistând încasările din bilete sau drepturi de televizare.

Cea mai mai problemă este legată de situația financiară, dacă nu vom termina campionatul în iunie situația va deveni dramatică. Cu siguranță că vor fi cluburi care vor dispărea, dacă nu terminăm campionatul cât mai repede.

ADVERTISEMENT

E vorba despre plata jucătorilor, a angajaților, va fi greu de gestionat o asemenea problemă. Știu că sunt mulți jucători de la echipele din prima ligă care discută deja despre rezilierea contractelor.

Nu cred că poate avea succes demersul celor de la LPF, să dea Guvernul bani la fotbal, la noi sunt alte probleme, nu sunt măști, sistemul de sănătate scârțâie din toate încheturile.

ADVERTISEMENT

Noi mâine trebuia să începem antrenamentele, dar atâta timp cât se menține starea de urgență nu putem risca sănătatea niciunui om, cum să ne antrenăm? câte trei jucători pe oră, este greu. Atâta timp cât se menține starea de urgență nu se pune problema”, a declarat Florin Prunea la TV Digisport.

Când s-ar putea relua campionatul

Florin Prunea a declarat că, în cel mai optimist scenariu, Liga 1 s-ar putea relua la sfârșitul lunii aprilie, la două săptămâni de la terminarea stării de criză, declanșată de președintele Klaus Iohannis pe 16 martie.

ADVERTISEMENT

Eu cred că cel mai optimist scenariu este să se reia campionatul la sfârșitul lui aprilie. Cred că nu ar fi o problemă să jucăm semifinalele de Cupă într-o singură manșă, pentru a termina sezonul cât mai repede”, susține Prunea.

ADVERTISEMENT