Fotbal intern

Florin Prunea, declarație șocantă despre calificarea la CM 2022: ”Este o grupă extrem de accesibilă”

21.02.2021 | 16:59
Florin Prunea declaratie socanta despre calificarea la CM 2022 Este o grupa extrem de accesibila
ADVERTISEMENT

Fostul internațional Florin Prunea a oferit o declarație șocantă despre grupa naționalei României din preliminariile pentru CM 2022 și consideră că ”tricolorii” nu au voie să rateze calificarea.

România face parte din Grupa J în preliminarii, alături de reprezentativele Germaniei, Islandei, Macedoniei de Nord, Armeniei și Liechtensteinului.

ADVERTISEMENT

”Tricolorii” își știu programul din preliminarii și vor începe lupta pentru calificarea la turneul final din Qatar la 25 martie împotriva Macedoniei de Nord, urmând să încheie campania în 14 noiembrie.

Calificarea la CM 2022, obiectiv ușor de îndeplinit în viziunea lui Florin Prunea

În ciuda faptului că ”tricolorii” vor întâlni multipla campioana mondială Germania și formația Islandei, care ne-a scos din drumul spre turneul final al Campionatului European, Florin Prunea este de părere că grupa este una ușoară și România ar trebui să se califice la CM 2022.

ADVERTISEMENT

”Dacă nici în grupa asta nu ne calificăm, mai bine ne lăsăm de fotbal, este o grupă extrem de accesibilă”, a declarat fostul portar, conform Antena Sport.

Apoi, Puntea a lansat un nou atac virulent la adresa șefilor fotbalului românesc: ”Ei îşi dau salarii de zeci de mii de euro şi nu ajută cluburile cu teste. Nici cluburile din Liga 2 nu le-au ajutat cu absolut nimic. Ei se bat pe diurne de plecat afară şi salarii cât mai mari. Ăsta este fotbalul pe care îl merităm”.

ADVERTISEMENT

România va debuta în preliminariile CM 2022 împotriva Macedoniei de Nord, iar mijlocaşul oaspeţilor Boban Nikolov, care a evoluat pentru FC Viitorul, îşi intimidează foştii colegi Ianis Hagi şi Florin Tănase.

Pentru primele trei meciuri din aceste preliminarii, selecționerul Mirel Rădoi nu-l va avea la dispoziție pe Tudor Băluță, unul dintre tinerii de perspectivă, care s-a accidentat la un antrenament al celor de la Dinamo Kiev și va lipsi trei luni de pe teren.

ADVERTISEMENT

Înainte de începerea campaniei de calificare pentru turneul final din Qatar, echipa națională a României se află pe locul 37 în clasamentul FIFA, doar Germania fiind mai bine clasată dintre adversare.

ADVERTISEMENT