Sport

Florin Prunea, furios după a treia victorie consecutivă a „câinilor”: „Japcă pe față. Nimeni nu vrea Dinamo în Liga 1, vor să-i rupă capul”. Exclusiv

Florin Prunea, fostul manager general de la Dinamo, a avut o reacție catastrofală la adresa brigăzii de arbitri care a condus partida FC Botoșani - Dinamo, 2-3.
07.05.2022 | 18:14
Florin Prunea furios dupa a treia victorie consecutiva a cainilor Japca pe fata Nimeni nu vrea Dinamo in Liga 1 vor sai rupa capul Exclusiv
Florin Prunea, fostul manager general de la Dinamo, a avut o reacție catastrofală la adresa brigăzii de arbitri care a condus partida FC Botoșani - Dinamo, 2-3
ADVERTISEMENT

Partida FC Botoșani – Dinamo, 2-3, a fost umbrită de mai multe erori de arbitraj. În plus, Dinamo a avut doi jucători eliminați: Balthazar Pierret și Răzvan Grădinaru.

Florin Prunea, furios după a treia victorie consecutivă a lui Dinamo

Florin Prunea consideră inadmisibile greșelile făcute de brigada condusă de Alexandru Moroiță. Ba mai mult, acesta spune că anumiți oameni importanți din fotbalul românesc își doresc retrogradarea lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Fostul oficial din „Ștefan cel Mare” a vorbit și despre faptul că CSA Steaua nu le permite celor de la FCSB să evolueze pe stadionul din Ghencea.

Florin Prunea: „Nimeni nu vrea Dinamo în Liga 1!”

V-ați așteptat ca Dinamo să o învingă pe FC Botoșani?

– Era clar că va veni momentul în care Dinamo va începe să joace, pentru că s-au plătit greșelile din trecut ale lui Rednic și Stoican. Acum, Uhrin trebuie să repare și văd că, din punct vedere al atitudinii și fizic, sunt mult mai bine.

ADVERTISEMENT

De asta spun că jocul este primul care dă speranțe, rezultatul nu contează pentru Dinamo. Dar jocul este unul care dă speranțe mari pentru baraj. Dacă vor juca așa și la baraj, părerea mea e că vor câștiga lejer. Botoșani, în afară de două șuturi pe spațiul porții, nu a avut nimic, nici în superioritate numerică.

Cum comentați arbitrajul de aseară?

– Victoria a fost neașteptată pentru foarte multă lume înaintea jocului. Dar, după jocul și atitudinea lui Dinamo, a fost o victorie meritată nu numai împotriva Botoșaniului, ci și a unei brigăzi de arbitri cum rar mi-a fost dat să văd.

ADVERTISEMENT

Astea se cheamă brigăzi de arbitraj cu dedicație! Astea nu sunt întâmplătoare. Este inadmisibil să ai henț pe 16 metri, ofsaid de trei metri și să nu ridici fanionul! A fost împingere grosolană în fața asistentului și nu s-a dat nimic. Asta se cheamă, cum spun fotbaliștii: «Japcă pe față».

Dacă mai arbitrază băiatul ăsta în Liga 1, părerea mea e că sunt alte interese. Ce s-a întâmplat la meciul de aseară este inimaginabil. I-am zis și lui Dusan (n.r. Dusan Uhrin) să nu se mai lase adormiți de astea că toată lumea vrea Dinamo în Liga 1. Nu, nimeni nu vrea Dinamo în Liga 1!

ADVERTISEMENT

Anul acesta au fost excutați la multe meciuri. În momentul în care șacalii simt miros de sânge, ăluia mai slab îi dau în cap toți. Domne, ce a fost aseară, a fost de noaptea minții. Când trimiți pe unii să execute, se întâmplă ce s-a întâmplat aseară. Să ai o brigadă de maniera asta este inacceptabil. Nu se poate. Faze prea evidente!

Florin Prunea: „Toți vor să-i rupă capul!”

De ce credeți că cineva ar vrea să o vadă pe Dinamo retrogradată?

– Pentru că Dinamo, în toți anii aceștia, a hotărât câștigarea campionatului, fie că a fost vorba de CFR, fie că a fost vorba de Steaua (n.r. FCSB), chiar dacă n-a câștigat campionatul.

Îi văd pe toți cu vrăjeala asta: «Domne, vrem Dinamo în Liga 1». Astea sunt filme pentru copii mici. De asta, să nu se lase adormiți de bazaconiile astea. Nimeni nu vrea Dinamo în Liga 1. Toți vor să-i rupă capul, dacă pot.

Inclusiv Mihai Stoica a spus că o vrea pe Dinamo în Liga 1.

– Aoleu! Vrăjeală! Câte campionate a pierdul el din cauza lui Dinamo… Nimeni nu vrea, asta e o spoială…

Florin Prunea: „Eliminările lui Pierret și Grădinaru nu sunt înâmplătoare!”

Cum comentați eliminările lui Pierret și Grădinaru?

– Băi al patrulea arbitru, tu de ce ești acolo? Băiatul ăla era traumatizat după lovitura la cap, cred că nici nu mai știa pe ce lume trăiește. Păi, apucă-l frumos de mână și spune-i, că de aia ești acolo și îți iei baremul de arbitri, nu să stai și să fumezi pe margine.

Bine, îi înțeleg și pe cei de la Botoșani. Șmecheri! A sărit toată banca. Este o greșeală și din partea staff-ului lui Dinamo. De asta spun că a fost trimisă o brigadă kamikaze.

La Grădinaru… îți garantez eu că l-a înjurat și portarul Botoșaniului, că nu se ducea Grădinaru degeaba. Dar arbitrul trebuia să se întoarcă cu spatele, mai ales după ce a excutat-o pe Dinamo. Astea între jucători se rezolvă, dar a vrut arbitrul să-și arate mușchii, adică să se facă de răs până la capăt. E clar că a avut ceva împotriva lui Dinamo.

Grijă mare la arbitraj, la baraj. Eliminările lui Pierret și Grădinaru nu sunt întâmplătoare! Nici pe vremea când ni se spunea că nu e ziua noastră azi, n-am văzut așa ceva. Cu un asemenea arbitraj nu are nicio șansă să rămână în Liga 1. Te toacă!

Florin Prunea: „Sunt sigur 400% că Dîncu taie și spânzură în fotbalul românesc!”

Ce spuneți despre faptul că FCSB este interzisă pe stadionul „Steaua”?

– Numai în România e posibil așa ceva, ca un ministru din Guvernul României să hotărască cine joacă pe un stadion. Numai la noi era posibil așa ceva. Sunt sigur 400% că Dîncu taie și spânzură în fotbalul românesc. Nu mișcă nimica fără știrea lui. Burleanu nu face un pas fără să știe el.

Nu cred că se va rezolva ceva cât timp va fi Dîncu acolo, pentru că este implicat 100% la CFR din toate punctele de vedere și e supărat că, la meciul cu Grecia, suporterii i-au înjurat și pe el, și pe Burleanu. El nu uită chestia asta. Crede Burleanu că pe Giulești o să fie simplu? O să vadă ce o să fie pe Giulești.

În Ghencea joacă poporul român. Florin Tănase n-are voie să joace, că nu e poporul român. El e poporul bengalez.

  • 14 este locul ocupat de Dinamo în Casa Pariurilor Liga 1
  • 8,41 milioane de euro este cota lotului lui Dinamo, conform transfermarkt.com
  • 53 de ani are Florin Prunea
ADVERTISEMENT