Sport

Nicolae Badea, aliat surpriză în „războiul” pentru siglă: „Dacă nu era el, ajungea la Cortacero!” Exclusiv

Fostul președinte al lui Dinamo, Florin Prunea, sare în apărarea lui Nicolae Badea în războiul pentru siglă și consideră că altfel aceasta ar fi fost în posesia lui Pablo Cortacero.
26.04.2022 | 19:50
Nicolae Badea aliat surpriza in razboiul pentru sigla Daca nu era el ajungea la Cortacero Exclusiv
Nicolae Badea a constestat încă din 2020 dreptul ca Dinamo să folosească sintagma „FC” și „Fotbal Club”. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK a prezentat în exclusivitate notificarea trimisă de Nicolae Badea pe adresa clubului Dinamo, iar războiul pentru sigla „câinilor” a început.

Răzvan Zăvăleanu a explicat că Dinamo va încerca să se rebranduiască, iar site-ul nostru a aflat care au fost primele decizii luate de conducerea clubului.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte al lui Dinamo are însă un aliat-surpriză în acest conflict. Este vorba despre Florin Prunea, care a vorbit pentru FANATIK despre ultimele evenimente din Ștefan cel Mare.

Florin Prunea, cină de Paște cu Ionuț Lupescu și Ioan Andone: „Sunt sigur 400% că nu vin la Dinamo!”

Au apărut informații că ați fi dorit la Dinamo în locul lui Iuliu Mureșan…

– Eu nu știu nimic despre asta. Nu m-a contactat nimeni de la Dinamo. Cu domnul Șerdean eu nu am vorbit niciodată.  Eu cu Dănciulescu nici nu îl salutam când venea pe la birouri la RIN. Să răspundă alții la întrebarea asta, care stăteau cu el pe acolo. Nu mă interesează dacă ar veni Bogdan Bălănescu, pentru mine e un subiect încheiat.

ADVERTISEMENT

La Dinamo sunt în continuare oamenii care au semnat contractele alea uriașe cu jucătorii spanioli. Eu asta nu înțeleg! Ăia trebuie să fie săltați direct de DNA! Cum e posibil așa ceva?! Cine a semnat pe 30.000? Nu contează că i-a pus Șerdean și Cortacero! Cine a semnat? Nu îți pune nimeni cuțitul în spate.

V-ați întâlnit de Paște cu Ionuț Lupescu și Ioan Andone…. Ați vorbit de Dinamo?

– Nu se pune problema să vină niciunul dintre noi la Dinamo! Eu nu cred! Ionuț are alte treburi prin Elveția, Ando stă și el mai mult pe-afară și v-a și spus că nu ar veni la Dinamo. Sunt sigur 400% că nu vin. Cu siguranță, nu?

ADVERTISEMENT

Florin Prunea consideră că Nicolae Badea a salvat Dinamo: „Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat!”

Ar trebui să își dea demisia Iuliu Mureșan de la Dinamo?

– Nu, nu. Eu cred că ar trebuie să îți ducă până la final mandatul, adică până în vară, la finalul sezonului.

Cum interpretați ultimele decizii ale lui Nicolae Badea?

– Eu nici nu vreau să mă gândesc, dacă Nicolae Badea nu avea sigla și dacă nu securiza la acel moment aceste lucruri. Acum ar fi fost în mâna lui Cortacero! Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat! Și uite că până la urmă a fost o decizie bună și cred că domnul Badea are dreptate.

ADVERTISEMENT

Dinamo vrea să se rebranduiască…

– Mi se pare o tâmpenie! Cum mi se pare și schimbarea bazei de pregătire de la Săftica la Adunații-Copăceni. Astea sunt prostii! Nu știu cine le bagă în cap toate astea! La Săftica e toată istoria lui Dinamo! E casa lui Dinamo! Mai bine s-ar duce la domnul Badea și cred că i-ar primi, chiar dacă s-au purtat foarte urât cu el!

Domnul Badea e dinamovist și trebuie să discute cu dânsul. Să lase coada mai jos, pentru că deocamdată nu sunt în postura de a face ce vor ei. Domnul Zăvăleanu și domnul Mureșan trebuie să înțeleagă că aici e Dinamo București! Nu poți să schimbi brand-ul Dinamo peste noapte. Dar am înțeles că există un dialog cu Nicolae Badea și sper ca lucrurile să se rezolve.

Florin Prunea: „U Cluj și Hermannstadt sunt apropiate ca valoare de Dinamo!”

Ce șanse are Dinamo la baraj?

– Încă nu se știe care este adversarul. U Cluj și Hermannstadt sunt apropiate ca valoare de Dinamo. Indiferent cu cine vor juca, va fi o dublă de uzură și din punct de vedere fizic și psihic. Se joacă la un timp foarte scurt și nu ai voie să greșești, nu poți să recuperezi.

Dusan Uhrin nu a mai reușit să redreseze situația. E mare diferența de valoare față de sezonul trecut?

– E foarte mare! Nici nu se compară! Și față de acum două sezoane. Luați lotul și comparați pe fiecare post. Și Sibiul și U Cluj au foarte mulți jucători de Liga 1. Au investit foarte mult pentru a promova și asta se vede și la nivel de joc. E diferență mare Liga 1 de Liga 1, dar calitatea jucătorilor este foarte bună și au deja loturi de prima ligă. Dacă vor promova, nu vor trebui să schimpe prea mulți jucători.

Florin Prunea: „Am înțeles că sunt probleme financiare! Nu mai e fotbal! E o loterie când schimbi atâția jucători!”

Pentru Dinamo va fi și mai greu în sezonul viitor. Dispar Clinceni și Gaz Metan Mediaș vin echipe puternice din liga a doua…

– Deocamdată Dinamo trebuie să rămână în Liga 1 și să treacă de baraj. Va fi și mai greu, mai ales că am înțeles că sunt probleme financiare. Nu sunt bani nici de salarii. E un moment de sacrificiu pentru Dinamo și toată lumea trebuie să realizeze asta și să își asume. Trebuie să lupte până la capăt.

Se anunță plecări masive de jucători din vară…

– Ăsta nu mai e fotbal! E o loterie când schimbi atâția jucători! Nu poate fi în regulă.

„Cred că obiectivul e ca jucătorii să fie foarte pregătiți din punct de vedere fizic la ora barajului”

Ce trebuie să facă Dinamo până la meciul de baraj?

– Dinamo a avut timp să se pregătească și cred că strategia lui Dusan Uhrin este corectă. Am văzut și jucătorii că sunt obosiți, înseamnă că s-au încărcat fizic. Cred că obiectivul e ca jucătorii să fie foarte pregătiți din punct de vedere fizic la ora barajului.

Calitatea jucătorilor e peste locul din clasament, dar acolo e clar că au fost probleme de antrenorat, la toate nivelurile. Jucători nepregătiți, accidentări multe… Dar se pare că asta este cheia. La ora barajului echipa să fie foarte pregătită din punct de vedere fizic și să poată să alerge mai mult decât adversarii.

Thomas Chesneau nu mai prinde lotul la Dinamo de la meciul cu Craiova…

– Pentru mine e enigmă băiatul ăsta! Când a venit din Franța în România mi-a plăcut foarte mult! Și el și Figuiredo! Nu pot să înțeleg ce s-a întâmplat. Am înțeles că Figuiredo nu mai este nici al doilea portar! După ce anul trecut a făcut un campionat atât de bun la Sibiu. Mai sunt însă și probleme de alte natură, pentru că omul e supărat că nu apară. A avut destule șanse să apere și nu poți să te superi așa! Eșanu este într-un moment bun și apară din ce în ce mai bine. E important asta pentru el și pentru echipă.

Ce ar însemna pentru Dinamo să retrogradeze?

– Nici nu vreau să mă gândesc la așa ceva! În primul rând ar trebui dublat bugetul pentru că dispar banii din drepturile TV! Dar cei care sunt acolo trebuie să se gândească la asta. Toți cei care au fost la Dinamo în ultimul an trebuie să înțeleagă că sunt principalii vinovați. Repet, toți cei care au lucrat la Dinamo în acest sezon sunt vinovați.

Să lase vrăjeala cu Negoiță că nu a retrogradat el Dinamo. Eu cred că se gândesc și nu cred că ar mai putea să iasă pe stradă dacă ar retrograda Dinamo. Eu nu cred că Dinamo va retrograda, dar dacă se va întâmpla asta trebuie să își asume până la ultimul om.

În condițiile acestea, e o performanță salvarea de la retrogradare?

– În niciun caz nu poate fi o performanță o salvare de la baraj! Dar aduce o liniște pentru un viitor care e însă în continuare în ceață. Important e să nu se piardă contacul cu Liga 1.

  • 3 meciuri mai are de disputat Dinamo până la meciurile de baraj: cu Academica Clinceni, FC Botoșani și UTA
ADVERTISEMENT