Sport

Florin Răducioiu anunță unde va juca Dinamo după demolarea stadionului din Ștefan cel Mare: „Avem două opțiuni”

Team managerul lui Dinamo, Florin Răducioiu, a dezvăluit că alb-roșiii ar putea disputa din sezonul viitor meciurile de pe teren propriu pe stadionul din Voluntari sau pe arena Arcul de Triumf.
28.04.2022 | 13:06
Florin Raducioiu anunta unde va juca Dinamo dupa demolarea stadionului din Stefan cel Mare Avem doua optiuni
Noul stadion al lui Dinamo va fi gata în vara lui 2025. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nu doar FCSB are probleme cu locul de disputare a meciurilor de pe teren propriu, ci și Dinamo, al cărei stadion se va demola în curând pentru a face loc altuia nou.

Florin Răducioiu e de părere că Dinamo va juca la Voluntari: „Poate Arcul de Triumf, deși nu cred că acolo”

Oficialul dinamovist a dezvăluit că Dinamo își va disputa meciurile considerate pe teren propriu la Voluntari, odată cu demolarea arenei din Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

„Avem două opţiuni, vom vedea. Poate o să jucăm la Voluntari, dar nu avem nimic hotărât. Suntem în discuţii. Vrem cât mai aproape de Bucureşti. Stadionul Dinamo se va dărâma și poate mergem la Voluntari, momentan, după care vom vedea”, a declarat oficial lui Dinamo la Orange Sport.

Dinamo și-ar dori să joace pe cocheta arenă de 8.000 de locuri de lângă Parcul Herăstrău, însă președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, se opune vehement ca pe acest stadion să se dispute meciuri de fotbal:

ADVERTISEMENT

„Am fost pro pentru echipele naționale, am fost deschiși pentru evenimentele naționale. Sunt multe federații care și-au desfășurat activitatea pe Arcul de Triumf.

Sunt puțin ciudate din punct de vedere rugbystic cererile echipelor private, nu înțeleg de ce vor aici, poate din cauza poziționării arenei. Acest stadion ne aparține de 115 de ani și ar trebui să rămână așa. Cererile se fac către MTS, dar nu înțeleg de ce vor toți aici.

ADVERTISEMENT

MTS se poziționează foarte bine pe acest subiect. Avem un protocol prin care noi administrăm baza. Când sunt cereri, trebuie să ne gândim și la sportul nostru unde calendarul este comprimat. Gazonul trebuie întreținut. E normal să avem întâietate”, a declarat Petrache, pentru Pro Arena.

Noul stadion Dinamo va fi cel mai scump din România: „Va costa în jur de 100 de milioane de euro”

Directorul Companiei Naționale de Investiții (CNI), Adrian Cefalan, a explicat de ce noua arenă din Ștefan cel Mare va depăși la nivel de costuri toate stadioanele care au fost construite până acum în România: „Probabil că va fi cel mai scump stadion din țară! Acum, fierul e 7 lei. Va costa în jur de 100 de milioane de euro. 35% din sumă se duce către cote și taxe TVA. Pentru construcția efectivă rămân 65% din bani”, a explicat acesta pentru Pro Sport.

ADVERTISEMENT

Construcția stadionului va dura cel puțin trei ani și va avea o capacitate de maxim 25.000 de locuri, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate încă din august 2021: „Conform oficialului Companiei Naționale de Invsetiții a adăugat că stadionul va fi gata până în vara anului 2025, dacă nu vor apărea disfuncționalități în procesul de construcție, și că pe data de 14 mai, CNI prezenta oficial proiectul noii arene.

90% se va face stadionul Dinamo, în condițiile actuale. Trebuie făcut, e zonă centrală. Și noi ne-am gândit la 25.000 de locuri. Noi ne-am învățat să fie stadioanele foarte mari. Nu poți să le faci doar pentru două meciuri”, a mai spus directorul CNI.

ADVERTISEMENT