News

Florin Salam i-a băgat la închisoare pe liderii clanului Duduianu. Pedepse grele în dosarul maneliștilor șantajați

Mai mulți lideri ai clanului Duduianu au primit pedepse dure, în dosarul șantajării maneliștilor. Cea mai mare condamnare a primit-o Anaser Duduianu: peste 13 ani de închisoare.
13.10.2023 | 16:30
Florin Salam ia bagat la inchisoare pe liderii clanului Duduianu Pedepse grele in dosarul manelistilor santajati
Florin Salam a fost șantajat de liderii clanului Duduianu, care au fost condamnați la ani grei de închisoare / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Inquam Photos / Facebook
ADVERTISEMENT

Interlopul Florin Duduianu, cunoscut sub numele de Anaser, a fost condamnat, joi 13 octombrie, la 11 ani, 4 luni și 717 zile (în total, peste 13 ani) de închisoare, după ce a șantajat și jefuit mai mulți maneliști, în frunte cu Florin Salam. În această vară, Anaser a fost reținut la Los Angeles, pentru intrare ilegală în Statele Unite, acolo unde ar fi participat la presupuse infracțiuni.

Anaser Duduianu, cea mai mare pedeapsă din ”lotul” șantajiștilor

Și frații lui Anaser, cunoscuți în lumea interlopă drept Seif și Denom, au primit pedepse grele în acest dosar: 6 ani și 11 luni, respectiv 8 ani și 6 luni.

ADVERTISEMENT

Anaser Duduianu a fost găsit vinovat pentru tâlhărie calificată și șantaj. Victimele lui erau Marin Marian zis Marinică Nămol, Florian Dumitru Cristian zis Bujilă, Oprea Marian zis Marius Babanu, Adrian Marian Bănică zis Ghiță Adriano și Stoian Florin alias Florin Salam. Pentru faptele sale, el a fost condamnat la 11 ani și 4 luni de închisoare, însă acesta mai are de executat 717 zile dintr-un alt dosar, pentru care a fost eliberat condiționat.

Potrivit sentinței consultate de FANATIK, Anaser Duduianu nu mai are voie să ia legătura și nici să se apropie la mai puțin de 500 de metri de Florin Salam și de ceilalți maneliști, pentru o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei cu închisoarea.

ADVERTISEMENT

Judecătorii au mai dispus confiscarea specială a bunurilor dobândite prin săvârșirea infracțiunilor comise de Anaser Duduianu, respectiv sumele de 500 de euro și 200 de lei, precum și armele folosite de acesta pentru a-și intimida victimele: un cuțite tip briceag și o macetă. De asemenea, lui Anaser i s-a confiscat o agendă cu coperți albastre, care conține 124 de file, în care interlopul își nota sumele pe care le primea de la maneliști.

Ce pedepse s-au mai dat în dosarul maneliștilor

În același dosar, Judecătoria Sectorului 1 a mai dispus condamnarea următorilor inculpați:

  • Duduianu Nicolae zis Aramis – 6 ani și 11 luni.
  • Vențer Nicolae Mihai zis Vențer – 7 ani și 9 luni.
  • Duduianu Ștefan zis Lindon – 6 ani și 4 luni.
  • Bolcoș Cristian zis Cioară – 4 ani și 6 luni.
  • Radu Cristian Marius zis Păstaie – 4 ani și 4 luni.
  • Corporan Ion – 6 ani și 8 luni.
  • Olaru Cristian Mihai zis Bebiță – 5 ani și 6 luni.
  • Radu Mariu Sebastian zis Sebi – 5 ani și 7 luni.
  • Văduva Sofian zis Denom – 8 ani și 6 luni.
  • Văduva Ionuț zis Armando – 3 ani de închisoare cu suspendare.
  • Văduva Ionuț zis Ionuț al lui Seif – 8 ani și 4 luni.
  • Văduva Militade zis Seif – 7 ani.
ADVERTISEMENT

Unul dintre condamnați, trimis să muncească la Arhiepiscopia Română

De menționat că Ionuț Văduva zis Armando, cel mai tânăr inculpat și singurul care a primit o pedeapsă cu suspendare, va trebui să presteze 120 de zile de muncă neremunerată la DGASPC Sector 2 sau în cadrul Arhiepiscopiei Române.

Potrivit deciziei magistraților, datele biologice interlopilor condamnați în dosarul șantajului maneliștilor vor fi prelevate și ingroduse în Sistemul Național de Date Genetice, o măsură care se aplică, de obicei, infractorilor deosebit de periculoși sau violatorilor.

ADVERTISEMENT

În acest dosar, Florin Salam și ceilalți maneliști șantajați și tâlhăriți au refuzat să se constituie părți civile, drept urmare nu vor primi despăgubiri morale sau materiale. Unul dintre aceștia, (Florea Ionuț Marius) nu a dorit să participe nici în procesul penal, în calitate de persoană vătămată.

Prejudiciu de 200.000 de euro în dosarul maneliștilor

Prejudiciul în acest dosar, potrivit procurorilor, se ridică la aproximativ 200.000 de euro. Sentințele nu sunt definitive și pot fi atacate în termen de 10 zile de la comunicare.

Florin Salam le-ar fi povestit anchetatorilor că trăia în teroare și că era obligat să cânte gratis pentru clanul Duduianu. El susține că au cam 10-15 astfel de spectacole și ar fi trebuit să primească cam 150.000 de euro.

De asemenea, sora manelistului a dezvăluit că Salam a fost ”amendat” de interlopi cu 100.000 de euro. Motivul? ”Nu a fost fost respectuos” și nu ar fi venit să cânte la botezul fetiței lui Anaser.

Sora lui Florin Salam: ”Se făceau presiuni și amenințări”

„Declar faptul că toate aceste presiuni, amenințări și telefoane l-au afectat pe fratele meu iar în acest moment are o stare mentală foarte proastă și este în depresie. Ioniță (concubinul surorii lui Salam, n.r.) a încercat, de-a lungul timpului, să-l țină departe de toate aceste conflicte și i-a ascuns foarte multe dintre telefoanele și amenințările adresate lui.

Fratele meu nu își poate duce un trăi normal și este într-o permanentă stare de temere din cauza acestor indivizi. Dau această declarație fără știrea fratelui meu, deoarece știu că el nu ar fi fost de acord cu acest lucru”, a declarat sora lui Florin Salam la audieri, potrivit Gândul.

Ulterior, Florin Salam a negat public faptul că ar fi depus plângere împotriva interlopilor din clanul Duduianu. La fel s-a întâmplat și cu manelistul Leo de la Kuweit. El a făcut parte din trupa lui Salam și era pe lista victimelor din acest dosar.

Pe numele său adevărat Gaftone Leonard, cântărețul s-a trezit vizitat de manelistul Anaser Duduianu, în timpul unui turneu în străinătate. Leo de la Kuweit a făcut atunci un live pe Facebook. Culmea, a negat că a fost șantajat vreodată de Anaser Duduianu sau de familia acestuia.

ADVERTISEMENT
Tags: