Life

Florin Salam, plasat sub control judiciar. E acuzat că a luat bani să cânte la trei evenimente, dar nu s-a mai prezentat. Update

Florin Salam a fost ridicat de poliție joi, la orele dimineții. Manelistul este acuzat că a luat bani să cânte la trei evenimente, dar nu s-a mai prezentat.
14.03.2024 | 19:28
Florin Salam plasat sub control judiciar E acuzat ca a luat bani sa cante la trei evenimente dar nu sa mai prezentat Update
Florin Salam, ridicat de acasă de poliție. Sursă foto: Facebook, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
14-03-2024
17:35

Florin Salam, plasat sub control judiciar: ”Sunt înscenări. Am încredere în justiția din România”

Joi seară, Florin Salam a ieșit din arest. Oamenii legii l-au plasat pe manelist sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile. Acestuia nu i s-a impus interdicția de a părăsi ţara, pe motiv că are concerte.

Artistul a avut și o primă reacție după această decizie. Salam spune că are încredere justiție și ”adevărul va ieși la iveală”.

”Am încredere în justiţie, sunt înscenări. Dreptatea va ieși la iveală. Eu am reînceput să cânt şi pentru unii din branșa noastră este o piedică. De aceea îmi înscenează fel şi fel. Sunt un om care ajută lumea.

Dacă am avut probleme de sănătate şi nu am mai putut să cânt asta nu înseamnă că sunt răuvoitor. Vreau ca justiția să-şi facă datoria. Cu legea nu te pui. Eu îl am pe Dumnezeu”, a spus Florin Salam la ieșirea din arest, conform Antena 3.

Florin Salam a fost ridicat de poliție joi dimineață. Manelistul este acuzat că a luat bani să cânte la trei evenimente, dar nu s-a mai prezentat. Au avut loc mai multe percheziții la locuințele sale.

Florin Salam, ridicat de acasă de poliție

Probleme mari pentru Florin Salam, care s-a trezit ridicat de poliție joi dimineață. Surse citate de Mediaflux spun că manelistul a fost vizat în urmă cu puțin timp de numeroase percheziții.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește acuzațiile care i-au fost aduse, toate aceste percheziții fac parte dintr-un dosar de înșelăciune. Manelistul este acuzat că a primit sume de bani pentru concerte sau evenimente, pe care mai apoi nu le onora.

Și s-ar părea că există mai multe plângeri pe numele său în acest sens. Drept urmare, oamenii legii s-au mobilizat. Procurorii spun, conform Mediaflux, că sesizările la acest dosar au fost depuse atât în luna aprilie 2023, cât și în lunile ianuarie și februarie 2024.

ADVERTISEMENT

Astfel, joi dimineață, oamenii legii au ajuns la casa din București a lui Florin Salam din Cartierul Francez, dar și la alte locații. Și se pare că nu doar manelistul e vizat. Mai sunt încă două persoane cercetate în acest caz.

Ulterior perchezițiilor, Florin Salam a fost ridicat de acasă de poliție. Mediaflux scrie că manelistul a fost urcat într-o mașină cu geamuri fumurii, ulterior fiind transportat la Secția 2 de Poliție din Băneasa.

ADVERTISEMENT

După ce Florin Salam a fost ridicat, acesta a ajuns audieri. El trebuie să le ofere anchetatorilor o serie de explicații, având în vedere multitudinea de plângeri depuse împotriva sa. 

Menționăm că după reținere, manelistul ar urma să fie dus în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Care e prejudiciul și câți bani ar fi încasat Florin Salam de la anumite persoane?

ADVERTISEMENT

În total, polițiștii de la Secția 2 din București au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în dosarul de înșelăciune. Și se pare că prejudiciul se ridică la aproximativ 18.000 de euro. Nu este de mirare, deci, de ce Florin Salam a fost ridicat de poliție.

Ce acuzații i se aduc manelistului

Sunt persoane care susțin că au plătit sume cuprinse între 3.000 și chiar și 10.000 de euro pentru servicii muzicale la evenimente. Din păcate însă, se pare că promisiunile nu au fost respectate.

Și investigațiile autorităților par să confirme asta. S-ar părea că în perioada 2020-2023, Florin Salam ar fi primit avansuri de la 3 persoane. Acesta nu ar mai fi apărut însă la evenimentele pentru care a fost plătit.

”Astfel, în urma cercetărilor și investigațiilor desfășurate, în sarcina bărbatului bănuit de comiterea faptelor s-a stabilit următoarea activitate infracțională:

⁠În cursul zilei de 21 iulie 2020, în timp ce se afla în incinta unui restaurant din Sectorul 1, în urma unei înțelegeri verbale cu o persoană, aceasta i-ar fi plătit bărbatului, cu titlu de avans, 3.000 de euro pentru prestarea unui program muzical, în vara anului 2021, la o petrecere.

Ulterior, bănuitul nu și-a respectat promisiunea și nu i-ar fi returnat persoanei vătămate suma încasată⁠ ⁠la data de 28 ianuarie 2023, o altă persoană ar fi mers la locuința bărbatului, iar în urma unei înțelegeri verbale, i-ar fi plătit acestuia cu titlu de avans, 10.000 de euro pentru a presta servicii muzicale în data de 13 august 2023, însă în seara respectivă, bărbatul nu s-ar fi prezentat și nici nu a returnat banii persoanei vătămate.

La data de 14 mai 2023, una dintre persoanele vătămate ar fi mers la locuința bănuitului, iar în urma unei înțelegeri verbale, i-ar fi plătit acestuia cu titlu de avans 25.500 de lei, pentru a presta servicii muzicale, în data de 29 septembrie 2023, însă bărbatul nu s-ar fi prezentat și, ulterior, nici nu ar fi restituit banii primiți. Din cercetări, s-a stabilit că bănuitul ar fi săvârșit faptele în complicitate cu alți doi bărbați”, anunță autoritățile.

ADVERTISEMENT
Tags: