Fotbal intern

Florin Talpan continuă războiul cu suporterii FCSB. Juristul CSA Steaua îl face mincinos pe liderul galeriei roș-albastre

10.05.2021 | 20:18
ADVERTISEMENT

Juristul CSA Steaua, Florin Talpan și suporterii FSCB, reuniți în Asociația ”Salvați Steaua” continuă schimbul de replici pe tema procesului în care fanii cer CSA Steaua să prezinte o serie de documente de interes public pe care le consideră esențiale în scandalul cu FCSB.

La sfârșitul lunii trecute Asociația ”Salvați Steaua”, reprezentată de liderul suporterilor FCSB, Gheorghe Mustață, posta pe rețelele de socializare un mesaj prin care anunța că a câștigat procesul intentat Clubului Sportiv al Armatei și că instanța a obligat clubul reprezentat de Florin Talpan să prezinte mai multe documente care conțin informații de interes public.

ADVERTISEMENT

La două săptămâni distanță, juristul CSA Steaua contraatacă și îi contrazice pe fanii clubului patronat de Gigi Becali publicând motivarea Curții de Apel București.

Florin Talpan către Gheorghe Mustață: ”Poți fi mincinos și prin omisiunea adevărului”

Talpan a răspuns anunțului Asociației ”Salvați Steaua” printr-un mesaj postat pe Facebook în care consideră hilară solicitarea suporterilor ca CSA Steaua să prezinte documente care conțin informații de interes public.

ADVERTISEMENT

”Indiferent de apartenență, suporterii nu sunt proști. Și nici fraieri așa cum îi consideră unii. Mai nou, chiar dacă nu sunt juriști, practicieni în drept, aceștia se informează, citesc, studiază. Cu alte cuvinte, nu pot fi mințiți! În privința încheierii interlocutorii de azi din dosarul 48951/3/2017, Curtea de Apel București a dispus:

Soluția pe scurt: ’Respinge cererea de repunere pe rol a cauzei, ca neîntemeiată. Încuviințează proba cu înscrisuri, respectiv cele deja depuse la dosar, pentru intimatul-reclamant (Clubul Sportiv al Armatei Steaua București) şi pentru intervenienta Asociaţia Salvaţi Steaua. Respinge celelalte probe solicitate de părţi ca nefiind utile soluţionării cauzei. Pronunţată azi 10.05.2021 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Încheiere de şedinţă 10.05.2021’.

ADVERTISEMENT

PRECIZĂRI PENTRU SUPORTERI

Intervenienții uită ceea ce este foarte important să vă precizeze: Admiterea probatoriului cu înscrisurile existente la dosarul cauzei este cea mai recunoscută modalitate (100%) de judecare a dosarelor indiferent de cauză și obiect.

Toate părțile din dosar au solicitat judecarea cauzei în baza înscrisurilor existente. Însă apelantul și intervenienții au mai solicitat și alt probatoriu pe care vi-l arăt acum.

ADVERTISEMENT

FCSB a solicitat proba cu înscrisuri noi, dar nu a depus în apel niciun înscris. Deci, FCSB este decăzut să mai depună alte înscrisuri de acum încolo în dosar.

FCSB a solicitat proba cu interogatoriul intimatei–reclamante Clubul Sportiv al Armatei Steaua București dar i-a fost respinsă această probă. Tot FCSB a solicitat și proba cu expertiza tehnică judiciară în specialitate contabilitate, dar și această probă i-a fost respinsă. FCSB–ului i s-a respins solicitarea probatoriului constând în formularea de către instanța de judecată a unei adrese către FRF prin care să se precizeze de către FRF dacă FCSB este continuatoarea Clubului Sportiv al Armatei Steaua București sau nu!

În privința intervenienților care se laudă ’cu ce au obținut ei azi în instanță’, vă precizez că li s-a admis doar proba cu înscrisurile depuse la dosar și anume statutul Asociației (netradus de către un traducător autorizat așa cum prevede art 150 alin 4 din codul de procedura civilă, iar alte înscrisuri sau dovezi în sprijinul FCSB nu au depus), li s-a respins solicitarea probatoriului constând în formularea de către instanța de judecată a unei adrese către FRF prin care să se precizeze de către FRF dacă FCSB este continuatoarea Clubului Sportiv al Armatei Steaua București sau nu!

Această solicitare hilară era oricum inadmisibila din prisma codului de procedură civilă. Ca practician al dreptului, ca jurist dar nu în ultimul rând, îmi plac oamenii corecți care își asumă atunci când pierd sau câștigă, dar care sunt corecți și nu mincinoși! Poți fi mincinos și prin omisiunea adevărului! Unii mai au de învățat de la viață! Le urez succes!”, a scris Florin Talpan, pe pagina personală de Facebook.

Indiferent de apartenenta, suporterii nu sunt prosti. Si nici fraieri asa cum ii considera unii. Mai nou, chiar daca nu…

Publicată de Talpan Florin-Costel pe Luni, 10 mai 2021

Războiul Florin Talpan – Gheorghe Mustață este de dată recentă

Asociația ”Salvați Steaua” a decis la sfârșitul anului trecut să se implice în procesul dintre CSA Steaua și FCSB având ca speță palmaresul pe care și-l revendică ambele cluburi.

La prima înfățișare în care au stat față în față, Florin Talpan și reprezentanții Asociației ”Salvați Steaua”, juristul clubului militar a solicitat evacuarea din sala de judecată a lui Gheorghe Mustață, liderul galeriei Peluza Nord și susținător a clubului finanțat de Gigi Becali.

Avocatul asociației care militează pentru FCSB, Virgil Boglea, a anunțat că Florin Talpan a cerut la data de 16 noiembrie anul trecut și recuzarea instanței de judecată.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica Clinceni: 2,02 este cota pentru „Peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT