Sport

Florin Talpan, reacție acidă despre retragerea lui Gigi Becali din fotbal: „Cum să dai 25 de milioane de euro pe un fake news? 😉”

Florin Talpan, juristul clubului Steaua, l-a desființat pe Gigi Becali și e convins că nu va reuși niciodată să vândă FCSB.
26.04.2023 | 12:12
Florin Talpan reactie acida despre retragerea lui Gigi Becali din fotbal Cum sa dai 25 de milioane de euro pe un fake news
Florin Talpan crede că dacă FCSB valorează 25 de milioane, Steaua e evaluată la 100 de milioane de euro. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Florin Talpan nu crede nicio secundă în retragerea lui Gigi Becali din fotbal și l-a atacat dur și pe Răzvan Burleanu și ceilalți din conducerea Federației Române de Fotbal.

Florin Talpan îl dă în vileag pe Gigi Becali: „Îl atacă pe Burleanu și îi trimite mesaje. Incredibil în ce țară trăim!”

Colonelul de justiție îl pune din nou la zid pe Gigi Becali care doar le arată pisica neagră suporterilor FCSB: „Retragerea lui Gigi Becali de la FCSB este doar o poveste, spusa pana acum de zeci de ori, fara urmari insa, bună pentru presă, deoarece face audienţă. Povestea asta e bună doar pentru Becali, care “îi sperie “ pe fanii FCSB că fără el FCSB s-ar desființa și ar dispărea. Chiar Becali a spus recent că tot ce înseamnă FCSB sunt slujitorii lui și toți trebuie să îl slujească.

ADVERTISEMENT


Nu dă nimeni 25 milioane de euro pentru FCSB, un brand creat artificial, o clonă a Stelei înființată de Gigi Becali în 2003. Cum să dai 25 de milioane pentru o clonă, pentru o marcă fake? Cine ar face o asemenea nebunie? Dacă marca FCSB ar valora 25 milioane euro, atunci brandul Steaua Bucureşti, adică adevarata marcă valorează pe puţin 50-100 milioane de euro”.

Florin Talpan este ultragiat de declarațiile patronului FCSB la adresa lui Răzvan Burleanu: „Observ că Becali îl atacă pe Burleanu, îi trimite mesaje şefului FRF, le trimite mesaje arbitrilor. Incredibil în ce ţară trăim! Aş vrea doar să vă amintesc cât de mult a ajutat FRF-ul clubul lui Becali.

ADVERTISEMENT

FRF nu a informat nici până în ziua de azi UEFA în privinţa deciziilor definitive pronunțate de instanțele din Romania, care arată că FCSB a clonat marca Steaua și a folosit ilegal numele și marca Clubului Sportiv al Armatei Steaua în fotbalul românesc și european”.

Florin Talpan, despre cum FRF l-a ajutat pe Gigi Becali: „A fost introdusă direct în Divizia A”

Florin Talpan a trecut în revistă modul în care Federația Română de Fotbal a ajutat clubul lui Gigi Becali: „În 2014 după decizia ÎCCJ referitoare la marca Steaua şi în 2016 după decizia Curții de Apel Bucurestii în dosarul cu numele Steaua, FRF ar fi trebuit să dezafilieze clubul FCSB. FRF trebuie să explice opiniei publice cum a fost posibil ca o societate înființată în anul 2003 să fie afiliată la FRF și introdusă direct în Divizia A în plin campionat, în plin sezon, în pauza dintre tur si retur.

ADVERTISEMENT

AFC Steaua a jucat turul în 2002. FCSB, clubul care a folosit ilegal numele și marca Steaua, a jucat returul în 2003. Aşa ceva nu era posibil fără complicitatea FRF și LPF. FRF nu doar că nu a dezafiliat FCSB, dar a încălcat toate Regulamentele în vigoare.

În martie 2017, FRF i-a permis lui Gigi Becali să schimbe numele clubului în plin campionat, deşi acest lucru era total interzis de Regulamentele FRF. Schimbarea de nume nu se poate face în plin campionat, ci doar în pauza dintre două sezoane. Același FRF îl ajută pe Gigi Becali să paraziteze în continuare numele și marca Steaua.

ADVERTISEMENT

FRF nu are nicio reacție atunci când Gigi Becali și angajații FCSB încalcă flagrant Legea Sportului și toate deciziile definitive pronunțate de instanțele din România, când angajații FCSB își asumă ilegal numele și marca Steaua în spațiul public”.

„FRF își bate joc de clubul Steaua, deși Burleanu recunoaște că UEFA nu impune și nu a impus niciodată restricții pentru cluburile de drept public”

Juristul CSA Steaua București și-a orientat apoi tirul acuzelor direct către Răzvan Burleanu: „Iar FRF își bate joc de clubul Steaua, deşi chiar Burleanu recunoaşte public că UEFA nu impune și nu a impus niciodată restricții pentru cluburile de drept public. Nu a existat niciodată o asemenea regulă, Steaua poate juca oricând în cupele europene în forma ei de organizare din 1947. Deci FRF impune Stelei o interdicție care nu există nicăieri la nivel European.

Chiar FIFA are în regulament că forma de organizare juridică a unui club sportiv NU ESTE RELEVANTĂ pentru acordarea licenței. FRF știe toate lucrurile astea, le recunoaște public, dar își bate joc de Steaua și de suporterii steliști, și anulează abuziv meritul sportiv. Iar FRF face asta pentru a ajuta FCSB să paraziteze în linişte numele și marca Steaua.

Burleanu spunea zilele trecute că vrea să modifice Statutul FRF și să candideze pentru un nou mandat la Federatie. Cum e posibil așa ceva? Deci Burleanu modifică Statutul FRF cum vrea el, doar pentru a câștiga un nou mandat, dar nu modifică Regulamentul abuziv și discriminatoriu al FRF și nu îl corectează, deși Regulamentul FRF ar trebui pus de urgență în acord cu regulile FIFA și UEFA. Cum e posibil așa ceva? Voi ce părere aveți dragi suporteri steliști?”. 


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,47 este cota pentru „X2” la meciul Universitatea Craiova – FCSB

ADVERTISEMENT