Sport

S-a decis pe ce post va juca Florin Tănase în primăvară la FCSB. Ce legătură au Ianis Stoica și Octavian Popescu. Exclusiv

FANATIK a aflat pe ce post va juca Florin Tănase în meciurile celor de la FCSB din această primăvară. Decizie are legătură directă cu Ianis Stoica şi Octavian Popescu, perlele lui Gigi Becali.
11.02.2022 | 22:57
Sa decis pe ce post va juca Florin Tanase in primavara la FCSB Ce legatura au Ianis Stoica si Octavian Popescu Exclusiv
ADVERTISEMENT

Florin Tănase a ratat transferul mult-visat, astfel că va continua la FCSB până la finalul actualului sezon. FANATIK a aflat că atacantul va evolua pe un alt post, în această primăvară, unul pe care a mai jucat în trecut.

Primăvara aduce schimbarea postului pentru Florin Tănase, la FCSB. Decizia are legătură cu Ianis Stoica şi Octavian Popescu

Din informaţiile FANATIK, Florin Tănase va evolua pe postul de vârf împins, devenind “nouarul” FCSB, chiar dacă poartă tricoul cu numărul 10. În mod normal, pe acest post, Toni Petrea l-ar putea folosi pe Ianis Stoica, noua perlă a lui Gigi Becali, din moment ce Claudiu Keşeru este out, iar Andrei Dumiter nu a dat ranadamentul scontat.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Florin Tănase va intra pe acest post ca o metodă de protecţie. Mai exact, oficialii FCSB nu vor ca Octavian Popescu şi Ianis Stoica să fie în acelaşi timp pe teren. Problema vine din cauza regulii U21, iar cei doi sunt aşii “roş-albaştrilor” pentru a respecta legea.

Mai exact, oficialii vicecampioanei României fac tot posibilul să evite folosirea celor doi jucători în acelaşi timp pentru a preveni vreo accidentare a unuia dintre ei.

ADVERTISEMENT

În plus, cu trecerea lui Florin Tănase pe postul de vârf împins, Florinel Coman îşi face loc în primul “11” al celor de la FCSB. De altfel, fotbalistul de 23 de ani a fost titular în ultimele două meciurile ale “roş-albaştrilor”, 2-2 cu FCU Craiova şi 3-0 cu Academica Clinceni.

Florin Tănase a ratat transferul la Al Nasr şi au apărut criticile din partea lui Gigi Becali

Începutul lui 2022 nu a fost aşa cum îşi imagina Florin Tănase, golgeterul sezonului trecut din Casa Pariurilor Liga 1. Chiar dacă îşi negociase salariul la Al Nasr, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, mutarea a picat ulterior, iar Giovani Becali a explicat motivul.

ADVERTISEMENT

Înainte să rateze transferul, Florin Tănase a început să fie criticat de Gigi Becali. Acesta a fost nemulţumit de prestaţiile atacantului în derby-urile cu CFR Cluj şi cu Dinamo, iar la câteva zile după meciul cu eterna rivală s-a închis perioada de transferuri în ţările arabe.

“Nu mai bagă piciorul că îi este frică să nu se accidenteze şi să nu mai plece. Să vină 5 februarie, să vadă că nu mai pleacă şi să îşi bage minţile în cap. Tănase nici nu punea piciorul, alerga în gol, îi era frică” – Gigi Becali, după Dinamo – FCSB 0-3, la PRO X.

În locul lui Florin Tănase, Al Nasr s-a orientat spre piaţa internă şi l-a transferat pe Wesley Patrick Braga, jucător care a evoluat la Abtal Al Khaleej, o echipă din liga a treia a Emiratelor Arabe Unite.

ADVERTISEMENT

FCSB, variante puţine pentru regula U21

Dacă în sezoanele trecut nu erau probleme cu regula U21 la FCSB, lucrurile s-au schimbat pentru actualul sezon, când jucători născuţi pe sau după 1 ianuarie 2000 au devenit eligibili. În prezent, în lotul lui Toni Petrea sunt şase jucători care bifează cu succes regula, însă doar Ianis Stoica şi Octavian Popescu au avut evoluţii care au convins.

În afară de cei doi, FCSB se mai poate baza pe Sorin Şerban, Ştefan Târnovanu, Ovidiu Perianu şi Alexnadru Muşi pentru regula U21. Lucrurile stăteau cu totul altfel în sezonul trecut, când erau acceptaţi jucătorii născuţi pe sau după 1 ianuarie 1998.

Florin Tănase, în continuare cel mai bun marcator de la FCSB

După ce a câştigat titlul de golgeter al campionatului în sezonul trecut, Florin Tănase şi-a continuat forma foarte bună şi în actuala stagiune. Atacantul de 27 de ani este cel mai bun marcator al echipei, cu 11 goluri înscrise în cele 22 de meciuri jucate în toate competiţiile

Florin Tănase s-a transferat la FCSB în vara lui 2016, când a fost adus de la Viitorul. În cei cinci ani şi jumătate petrecuţi în tricoul “roş-albastru”, acesta a marcat 73 de goluri în 211 meciuri.

  • 5.500.000 de euro este cota de piaţă a lui Florin Tănase
  • 11 selecţii la naţionala României are Florin Tănase

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Chindia Târgoviște: 1,62 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT