Fotbal intern

Agentul Florin Vulturar reacționează după ce patronii vor să taie contractele fotbaliștilor. „În acest moment nu avem cadru legal” EXCLUSIV

26.03.2020 | 11:10
Agentul Florin Vulturar reactioneaza dupa ce patronii vor sa taie contractele fotbalistilor In acest moment nu avem cadru legal EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Patronii din Casa Pariurilor Liga 1 vor să umble la contractele jucătorilor. Se caută soluții în această perioadă, dar situația este delicată. Iașul a suspendat deja contractele, Gigi Becali vrea să le înjumătățească la FCSB. FANATIK a dezvăluit că 5 dintre jucătorii lui Bogdan Vintilă și-au dat acordul pentru înjumătățirea pe șase luni a contractului.

Impresarul Florin Vulturar, care are jucători reprezentativi la FCSB, la CFR Cluj, la Botoșani, la Sepsi, spune că în acest moment codul civil și legea sportului se bat cap în cap.

ADVERTISEMENT

Florin Vulturar încearcă să găsească o soluție pentru jucătorii săi în momentul când patronii vor să taie din contractele acestora. „Vor fi sute de litigii”

Există în acest moment un triunghi reprezentat de șefii de cluburi din Liga 1, jucătorii de fotbal și impresarii acestora. Discuțiile sunt aprinse în privința achitării contractelor în perioada în care fotbalul este întrerupt și în cea care urmează.

Este interesant că niciun jucător nu are în contract o clauză referitoare la o asemenea stare de urgență. Patronii plâng că nu mai vin bani de la TV, deși FANATIK a dezvăluit că cele 14 cluburi au încasat deja peste 90 la sută din drepturile TV ale sezonului în curs.

ADVERTISEMENT

Situația e destul de complicată. Toată ziua mă sună jucătorii pentru a mă întreba ce se va întâmpla cu salariile lor. În acest moment nu e niciun cadru legal pentru așa ceva.

Codul civil și legea sportului se bat cap în cap. Trebuie să ne punem toți să discutăm, să găsim o soluție de mijloc. Altfel vor fi sute de litigii, fiecare are dreptatea sa”, e de părere agentul de jucători Florin Vulturar.

ADVERTISEMENT

„Cred că niciun club, nici FCSB, nici CFR Cluj nu vrea să-și piardă gratis jucătorii valoroși”

Am vorbit cu câțiva conducători de club, toți au idei diferite. Sunt multe situații care trebuie discutate în particular. Sunt situații diferite între echipe, sunt situații diferite la salarii. Unii jucători au salarii mari, sunt valoroși și cred că nicio echipă, nici FCSB, nici CFR Cluj nu vrea să-i piardă liberi.

Sunt și jucători cu salarii mici la care nu știu ce poți să mai negociezi. Pe mulți dintre cei pe care-i reprezint i-am convins să-și ia o casă, să aibă un rost. Unii au rate mari, cam 70-80 la sută din salarii tocmai în ideea de a nu a-și cheltui banii.

ADVERTISEMENT

Ne-am bazat pe contractele în vigoare ale fiecăruia, iar acum situația este total schimbată. Chiar nu știu cum se vor rezolva aceste chestiuni. Vom discuta și vom încerca să găsim cele mai bune soluții pentru toate părțile”, a spus Florin Vulturar pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT