Sport

Florinel Coman, remarcat după prestația din derby: “Un jucător fantastic. M-ar tenta să-l cumpăr”

Florinel Coman a făcut spectacol în derby-ul cu CFR. Vedeta lui Gigi Becali a pasat superb pentru golul lui Olaru și a avut o reușită anulată în repriza secundă.
11.12.2023 | 10:38
Florinel Coman remarcat dupa prestatia din derby Un jucator fantastic Mar tenta sal cumpar
FC CFR 1907 CLUJ SA -SC FOTBAL CLUB FCSB SA, SUPERLIGA SUPERBET. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Într-un duel intens și plin de momente dramatice, Florinel Coman, extrema de 25 de ani a celor de la FCSB, a reușit să-și lase amprenta asupra partidei disputate cu CFR Cluj, care s-a încheiat cu scorul de 1-1. Jocul său l-a impresionat pe Viorel Moldovan, care îl vede la o echipă din vest.

Florinel Coman, pe placul lui Viorel Moldovan

“Dacă aș fi conducător la un club din străinătate, m-ar tenta să îl cumpăr pe Florinel Coman. Cât timp e concentrat la joc, face lucruri senzaționale. Cum s-a întâmplat în acest meci.

ADVERTISEMENT

A dat o pasă genială pentru Olaru, a avut și acel gol superb anulat. Mare păcat pentru reușită. FCSB a avut situații multe în repriza a doua. Dacă se preocupă doar de fotbal, e un jucător fantastic. Mie îmi place. Îmi stârnea interesul dacă eram conducător la o echipă din străinătate”, a declarat Viorel Moldovan pentru Prima Sport 1.

Cu o pasă decisivă pentru Olaru, executată cu mare finețe și un gol spectaculos marcat din afara careului în repriza a doua, Coman părea să fie eroul serii pentru FCSB. Cu toate acestea, bucuria i-a fost umbrită de decizia controversată a arbitrului Sebastian Colțescu.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj – FCSB s-a terminat 1-1

În ciuda faptului că centralul a validat inițial reușita lui Coman, acesta a revenit asupra deciziei după consultarea cabinei VAR. Motivul a fost un presupus fault al lui Crețu asupra lui Otele, petrecut înainte ca mingea să ajungă la Florinel Coman. O decizie care a stârnit dezbateri aprinse pe teren și în tribune.

Coman a demonstrat, însă, că este un jucător de excepție, iar prestația sa din acest meci nu poate fi ștearsă de pe retina fanilor. Cu o clauză de reziliere de doar 5.000.000 euro, Florinel Coman este jucătorul numărul unu al echipei lui Becali.

ADVERTISEMENT

FCSB a adoptat o formulă clasică în derby-ul cu CFR. În poartă a fost Târnovanu, iar pe linia de fund au jucat Radunovic, Ngezana, Dawa și Pantea. Ovidiu Popescu, Șut și Olaru au oferit opțiuni în mijlocul terenului, iar în atac au fost Coman, Compagno și Băluță.

Cu Andrea Mandorlini la comandă, CFR Cluj a prezentat un zid defensiv solid, condus de portarul Sava și fundașii Camora, Kresic, Mogoș și Morgan. Mijlocașii Ilie, Tachtsidis și Muhar au ținut jocul sub control, iar în atac Bîrligea, Otele și Avounou au pus la încercare apărarea FCSB-ului.

ADVERTISEMENT

În urma acestei remize, FCSB ajunge la 38 de puncte și se menține în fruntea clasamentului. Formația lui Charalambous are 2 victorii, 2 înfrângeri și o remiză în ultimele 5 partide. CFR a ajuns la 33 de puncte, însă se află într-o criză de rezultate. Clujenii nu au câștigat nici un meci în ultimele 5 partide.

ADVERTISEMENT
1,70 este cota BETANO pentru pronosticul „1 solist” la meciul FCSB - Hermannstadt