News

Focar COVID-19 la un centru de bătrâni. 41 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus

17.04.2020 | 18:51
Focar COVID19 la un centru de batrani 41 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus
ADVERTISEMENT

Un centru de bătrâni din Dâmbovița a devenit un adevărat focar COVID-19, după ce 41 de persoane (beneficiari și personal angajat) au fost confirmate cu noul coronavirus.

Focar COVID-19 la un centru de bătrâni din Dâmbovița

Mai mulți beneficiari și angajați dintr-un centru de bătrâni din Dâmbovița au fost confirmați cu noul coronavirus, astfel că vorbim de un nou focar COVID-19.

ADVERTISEMENT

Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică Dâmboviţa a transmis, vineri, că mai multe persoane, beneficiari și angajați, de la Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice Răcari au fost confirmați cu noul coronavirus.

În total, 41 de persoane sunt purtătoare de COVID-19, astfel că s-a dispus efectuarea anchetei epidemiologice, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

“Precizăm că, în judeţul Dâmboviţa, sunt 73 persoane confirmate cu COVID-19, în evidenţele DSP Dâmboviţa existând (…) cazuri amintite în cursul zilei de ieri şi 41 de persoane confirmate la Centru Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice Răcari (32 de beneficiari şi 9 persoane angajate ale unităţii); de asemenea, ancheta epidemiologică este în desfăşurare”, a transmis centrul de comunicare din Dâmbovița.

Testarea beneficiarilor și a angajaților de la centrul de bătrâni a fost dispusă după ce la Centrul din Răcari o îngrijitoare a fost confirmată cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

La nivelul judeţului Dâmboviţa se află în acest moment în izolare la domiciliu 180 de persoane asimptomatice, în timp ce în carantină sunt 468 persoane.

“Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au continuat să acţioneze în sistem integrat, alături de jandarmi, militari şi poliţişti locali, în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului, fiind constituite 247 de patrule, dintre care 122 mixte cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi ‘Mircea cel Bătrân’ (…).

ADVERTISEMENT

Au fost efectuate 247 de verificări la persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu. Au fost aplicate 149 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 232.000 lei pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie stabilite prin ordonanţele militare”, a mai transmis Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică Dâmboviţa.

În județul Dâmbovița au fost aplicate 4.650 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor ordonanţelor militare, cu o valoare totală de 7,6 milioane de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: