News

Focar de Covid-19, după un festival de muzică electronică, în Olanda. Câți oameni s-au infectat

Focar de Covid-19, după un festival de muzică electronică, în Olanda. FANATIK vă spune câți oameni s-au infectat
15.07.2021 | 12:21
Focar de Covid19 dupa un festival de muzica electronica in Olanda Cati oameni sau infectat
ADVERTISEMENT

Festivalul de muzică electronică Verknipt, din Utrecht, a atras 20.000 de oameni. Ulterior au fost depistate aproximativ 1.000 de cazuri noi de infectare cu Covid-19.

Evenimentul a avut loc în primul weekend din luna iulie. Acesta a fost primul din acest sezon din orașul olandez.

ADVERTISEMENT

Focar de Covid-19, după un festival de muzică electronică, în Olanda. Câți oameni s-au infectat

Serviciul de sănătate publică din Olanda a anunțat că, în prima zi, sâmbătă, s-au infectat cel puțin 448 de spectatori. Numărul s-a mărit în cea de a doua zi a festivalului, ajungând la 516 cazuri, scrie publicația Ad.nl.

Autoritățile se tem că numărul cazurilor de infectare ar putea să crească. Potrivit informațiilor distribuite de presa olandeză, oficialii se tem că vârful contaminărilor ar putea să nu fie acesta și au arătat îngrijorare cu privire la rata ridicată a transmisiei tulpinei Delta.

ADVERTISEMENT

Au avut acces la festival oamenii care au venit cu un test Covid-19 al cărui rezultat era negativ, persoanele vaccinate și cele care au putut să dovedească vindecarea după o infecție anterioară.

În aceste condiții, organizatorii s-au declarat uimiți de numărul mare al cazurilor depistate pozitiv ulterior. Aceștia au afirmat că regulile au fost respectate cu strictețe și toți cei prezenți au fost verificați la intrare.

ADVERTISEMENT

Cum s-au infectat 1.000 de oameni

Persoanele care au intrat la festival au făcut-o pe baza un cod QR produs de o aplicație în care erau înregistrate documentele doveditoare pentru vaccinare, recuperare după infecție sau rezultatul testării.

Purtătorul de cuvânt al festivalului a explicat că nu s-a verificat din care categorie făceau oamenii. Lydia van der Meer a precizat că sursa infectărilor este dificil de determinat și că nu se poate spune că toți oamenii au luat virusul atunci.

ADVERTISEMENT

„Testul pentru acces trebuia să fie făcut cu cel puțin 40 de ore înainte, iar tinerii au în prezent numeroase contacte. Explicația poate fi acolo,” a spus aceasta, sugerând că infectarea s-ar fi putut produce în timpul de după testare și eveniment.

Primarul din Utrecht, Sharon Dijksma, a fost prezent la festival. Ea a distribuit pe twitter imagini de la eveniment, menționând că distanțarea socială nu poate fi menținută, fiind foarte mulți oameni prezenți.

ADVERTISEMENT