News

Focar de COVID-19 într-o școală primară din Germania! Cinci elevi români au fost infectați cu coronavirus

09.06.2020 | 09:13
Focar de COVID19 intro scoala primara din Germania Cinci elevi romani au fost infectati cu coronavirus
ADVERTISEMENT

Chiar dacă a început să relaxeze măsurile de distanțare socială, Germania continuă să se numere printre statele europene puternic afectate de răspândirea noului coronavirus. Școala primară Christoph Folderich din Spandau s-a transformat într-un adevărat focar de infecție, după ce 5 copii români din clase diferite au fost testați pozitiv cu agentul patogen care a îngenuncheat întreaga lume. Alți 50 de elevi, precum și 9 cadre didactice se află deja în carantină, acesta fiind, până în prezent, cel mai mare număr de cazuri înregistrate într-o unitate de învățământ.

Cinci copii români de la o școală din Germania au fost confirmați cu coronavirus

Potrivit lui Gudrun Widders, un medic din Spandau, trei dintre copiii români infectați cu COVID-19 aparțin aceleiași familii. Cât despre ceilalți doi, specialistul susține că, cel mai probabil, aceștia au avut contact în ultima perioadă, în condițiile în care locuiesc în aceeași regiune. Încă nu este clar, însă, dacă micuții au infectat adulții sau invers.

ADVERTISEMENT

Cert este că toți provin din familii românești, în districtul lor, precum și în alte raioane din Berlin fiind semnalate frecvent cazuri în afara contextului școlar.

În cazurile care sunt acum raportate, este deosebit de frapant faptul că familiile românești sunt afectate“, susține ofițerul medical din Spandau.

ADVERTISEMENT

Zeci de români infectați la un abator din Germania. Care este starea lor

În altă ordine de idei, Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Munchen, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media din Germania, referitoare la depistarea unor cazuri de infecție cu virusul Covid-19 în rândul mai multor lucrători ai unui abator din localitatea Straubing-Bogen, landul Bavaria.

Potrivit comunicatului transmis de reprezentanții instituției, un cetățean român depistat pozitiv cu noul coronavirus este internat în spital, starea sa fiind stabilă în momentul de față. Totodată, MAE menționează că un număr de 41 de cetățeni români care își desfășoară activitatea la această companie au fost testați pozitiv cu virusul Covid-19, majoritatea fiind asimptomatici sau cu simptome ușoare.

ADVERTISEMENT

În plus, o parte dintre ei au ieșit din autoizolare, ca urmare a finalizării perioadei de 14 zile pentru care a fost dispusă această măsură. La nivelul Consulatului General al României la Munchen nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea românilor care își desfășoară activitatea la această companie de prelucrare a cărnii.

MAE reiterează recomandarea fermă adresată cetățenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate, iar în cazul deplasării în scopul desfășurării de activități profesionale.

ADVERTISEMENT

De asemenea, să consulte inclusiv informațiile publicate pe paginile de internet ale misiunii diplomatice și/sau ale oficiilor consulare din statul de destinație și să acorde atenție sporită prevederilor contractelor de muncă ce ar urma să fie încheiate, în special în condițiile specifice impuse de actuala criză COVID-19”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT