News

Focar uriaș de COVID-19 la un azil de bătrâni din România: 39 de infectați. Care este starea acestora

10.07.2020 | 09:42
Focar uriaș de COVID-19 la un azil de bătrâni din România: 39 de infectați. Care este starea acestora
Nivel redus al vaccinării în centrele rezidențiale de asistență socială/ Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În paralel cu creșterea alarmantă a cazurilor zilnice de COVID-19 din România cresc și focarele de infecție de la nivelul întregii țări.

O astfel de zonă de infectare a fost depistată la un azil de bătrâni din județul Ialomița, acolo unde nu mai puțin de 39 de persoane au fost testate pozitiv.

ADVERTISEMENT

Din fericire, deocamdată medicii anunță că vorbim de forme ușoare ale bolii, însă vârsta pacienților face ca aceștia să beneficieze de o atentă supraveghere.

Încă un focar de COVID-19 la un azil de bătrâni: 39 de infectați

În ultimele zile, după explozia cazurilor de SARS-CoV-2 din țara noastră, un județ din sudul țării a intrat într-o zonă cu creșteri masive ale infecțiilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, situaţia îmbolnăvirilor cu noul coronavirus devine din ce în ce mai alarmantă în judeţul Ialomița. Recent, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Slobozia a devenit focar COVID-19.

În acest centru de bătrâni au fost confirmate cele mai multe cazuri, 39. Din informațiile oferite de Adevărul, este vorba despre forme uşoare, însă toţi vârstnicii se află sub supraveghere medicală.

Județul Ialomița, ferit deocamdată de intensitatea pandemiei

În România, după luni întregi de epidemie de COVID-19, opt județe au raportat peste 1.000 de cazuri de îmbolnăvire. Printre ele nu se află Ialomița, o zonă care părea mai ferită.

ADVERTISEMENT

Până la raportarea națională record de joi, 9 iulie, în județul Ialomiţa fuseseră confirmate 503 cazuri de COVID-19, cu 39 mai multe decât miercuri.

Tot ieri, la nivel naţional, s-a înregistrat un record: 614 cazuri noi de coronavirus, cel mai mare număr de cazuri confirmate într-o zi, de la debutul pandemiei în România, astfel că totalul a ajuns la 30.879. De asemenea, 17 persoane au decedat, bilanţul deceselor ridicându-se la 1.834.

În continuare, Suceava, cu 4.134 de infectări, e lider la capitolul celor mai multe cazuri. Ea este urmată de București, cu 3.590 de infectări și Brașov, cu peste 1.800 de cazuri.

ADVERTISEMENT

De pragul psihologic al celor 1.000 de cazuri au mai trecut, joi, Argeș (1.138 de cazuri), Botoșani (1.060 de cazuri), Galați (1.138 de cazuri), Iași (1.048 de cazuri) și Vrancea (1.171 de cazuri).

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri