News

Focul de la Cernobîl se extinde! Autoritățile sunt depășite de situație

18.04.2020 | 14:43
Focul de la Cernobil se extinde Autoritatile sunt depasite de situatie
ADVERTISEMENT

Focul de la Cernobîl se extinde! Deși arde mocnit, acesta este incontrolabil. Rușii spun că cei din Ucraina nu fac față incendiului și că, mai degrabă, așteaptă un semn divin.

Focul de la Cernobîl se extinde!

Vă readucem aminte că focul din zona Cernobîl a adus peste Kiev o perdea imensă de fum dens şi toxic. Capitala ucraineană abia să zărește din smogul amestecat cu praf.

ADVERTISEMENT

În scurt timp, orașul a devenit cel mai poluat, conform monitorizării atmosferice. Edilul ridică din umeri dar, pare să devină din ce în ce mai speriat.

Autoritățile sunt depășite de situație

Vitaliy Klichko, edilul Kievului a transmis populației că vorbim despre un foc mocnit, însă pentru a-l stinge cu totul mai e nevoie de câteva zile.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, ruşii scriu că autorităţile ucrainene nu se descurcă şi aşteaptă ploile, ele fiind singurele capabile să stingă totul.

„Nu iarăşi, dar nou. Ploile par să fi ajutat salvatorii ucraineni să stingă incendiile din zona Cernobîl.

ADVERTISEMENT

Dar, ghinion, precipitaţiile s-au oprit, iar vântul s-a intensificat şi flăcările capătă o nouă formă. Ce urmează?”.

Având în vedere carantina strictă datorată coronavirusului, situaţia arată ca o apocalipsă completă”, scrie Iz.ru.

ADVERTISEMENT

Vremea uscată şi vântul au contribuit la răspândirea focului. Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă din Ucraina a spus că stăpâneau situaţia, însă incendiile forestiere au acaparat teritorii noi.

În timp ce focul se extinde, autprităţile locale le recomanda oamenilor să închidă geamurile, să folosească purificatoare de aer, să şteargă podelele cu o cârpă umedă şi totodată să consume multă apă.

Trebuie specificat că există oameni care lucrează în domeniu care nu au ezitat să transmită că în zona este un exces al radiaţiilor de 16,5 ori.

Cu toate acestea, autorităţile au susţinut că conţinutul radionuclidului din aer este nesemnificativ şi nu există o ameninţare pentru sănătate.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: