ADVERTISEMENT
Sporturi

Formula 1 s-ar putea relua în iulie! Care este planul FIA pentru viitoarele curse

Autor: Sorin Dumitrescu | 10.04.2020 | 13:34
Formula 1 s-ar putea relua în iulie! Care este planul FIA pentru viitoarele curse
Formula 1 se poate relua în iulie! Care este planul FIA pentru viitoarele curse. Foto:Hepta.ro

Vești optimiste pentru iubitorii automobilismului și mai ales pentru cei ai Formulei 1! Sezonul 2020 ar putea să nu fie unul compromis, bineînțeles totul depinzând și de modul în care va influența pandemia de COVID 19.

ADVERTISEMENT

A existat pericolul anulării sezonului 2020 de Formula 1, dar s-ar putea relua în iulie

La un moment dat se părea că despre sezonul 2020 în Formula 1 nu se mai poate vorbi și deja trebuie făcute planurile pentru anul viitor. Însă lucrurile par a nu fi chiar atât de sumbre și o spun doi oameni care știu mai bine ca oricine.

Primul este chiar directorul FIA, Jean Todt, iar al doilea directorul Formulei 1, Ross Brawn și ambii susțin cu tărie că sezonul 2020 va avea loc, evident, cu unele modificări.

ADVERTISEMENT

Sunt suficiente opt curse într-un sezon pentru desemnarea campionului mondial

Regulamentul FIA stipulează că pentru decernarea titlului de campion mondial într-un sezon nu este nici pe departe nevoie să se desfășoare toate cursele stabilite în calendar, ci este suficient un număr de opt.

Atât Jean Todt cât și Ross Brawn sunt absolut convinși că fără probleme se pot desfășura opt curse, pentru ca sezonul să nu fie anulat. Ei sunt mult mai optimiști, spunând că au în calcul să se desfășoare nu mai puțin de 18 dintre cursele stabilite inițial.

ADVERTISEMENT

Sezonul trebuie să înceapă la 1 iulie

Condiția este ca la 1 iulie să înceapă sezonul și să se dispute un număr de trei Mari Premii pe lună, astfel încât în șase luni să se adune cele 18 curse preconizate.

Aceste competiții nu se vor desfășura însă în 2020 și cu prezența spectatorilor. Vor fi competiții cu porțile închise, dar care vor putea ajunge la fanii Formulei 1 prin transmisiile televizate.

ADVERTISEMENT

Există riscul dispariției unor echipe

Jean Todt spune că fundamental este ca Formula 1 să aibă loc, pentru a nu pune în pericol existența unor scuderii mai puțin puternice din punct de vedere economic.

El spune că intreresul este ca nici o echipă să nu ajungă în situația de a dispărea ca urmare a efectelor pandemiei de coronavirus și că va purta discuții cu fiecare echipă în parte, pentru a afla exact ce probleme sunt și cum pot fi ele remediate.,

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!