Sport

Haos în Formula 1! Au fost anulate 10 curse din actualul sezon

27.04.2020 | 12:37
Haos in Formula 1 Au fost anulate 10 curse din actualul sezon
ADVERTISEMENT

Un nou sezon de Formula 1 este în “pole position” şi se pregăteşte de start în acest weekend la Melbourne. Însă, la fel ca tot sportul mondial în aceste zile, Marele Circ este sub ameninţarea coronavirusului.


UPDATE, 27 aprilie, ora 12:38 / Organizatorii Marelui Premiu de Formula 1 al Franţei au anunţat anularea cursei de pe circuitul Paul Ricard, din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

„În urma declaraţiilor preşedintelui care vizează interzicerea evenimentelor majore până cel puţin la jumătatea lunii iulie şi menţinerea spaţiului Schengen închis până la o notificare suplimentară, precum şi a deciziilor recente anunţate de guvernul francez pentru a combate răspândirea Covid-19, organizatorii Marelui Premiu al Franţei au decis că este imposibil să se mai desfășoare această cursă la data stabilită”, se arată în comunicat.

Din ultimele informaţii, se pare că prima cursă a sezonului va fi programată în Austria, pe Red Bull Ring, pe data 5 iulie, cel mai probabil fără spectatori.

ADVERTISEMENT

Cursele care au fost anulate până acum:

  • Australia
  • Bahrain
  • Vietnam
  • China
  • Olanda
  • Spania
  • Azerbaidjan
  • Canada
  • Monaco
  • Franţa

UPDATE, 19 martie, ora 17:26 / Iubitorii curselor de Formula 1 vor mai avea ceva de așteptat până la prima cursă din acest sezon. Federația Internațională de Automobilism a anunțat că și următoarele trei Mari Premii: Olanda, Spania și Monaco au fost anulate din cauza coronavirus.

Astfel, Formula 1 va reveni cel mai probabil pe 5-7 iunie, odată cu Marele Premiu din Azerbaijan.


UPDATE, 13 martie, ora 15:02 / Daily Mail anunță că Federația Internațională de Automobilism suspendă sezonul de Formula 1 până în luna mai.

ADVERTISEMENT

După ce Marile Premii ale Australiei și Chinei au fost anulate, a venit rândul celor din Bahrain (22 martie) și Vietnam (5 aprilie).

În aceste condiții, sezonul va începe la 3 mai cu Marele Premiu al Olandei, aflat în premieră în calendarul de Formula 1.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 13 martie, ora 07:22 / Organizatorii au anunțat oficial anularea Marelui Premiu al Australiei, care are fi trebuit să se desfășoare în acest weekend. Deocamdată, Federaţia Internaţională de Automobilism nu a anunţat dacă Grand Prix-ul Bahrainului, programat săptămâna viitoare, va avea loc.


UPDATE, 12 martie, ora 17:47. Marele Premiu al Australiei a fost amânat. Deşi organizatorii au susţinut că în ciuda ameninţării de coronavirus cursa de la Melbourne se va desfăşura după programul stabilit, BBC anunţă că prima etapă din Formula 1 nu se va disputa după ce un membru al echipei McLaren a fost depistat pozitiv cu coronavirus.


UPDATE, 12 martie, ora 13:34 / Echipa McLaren nu va participa la Marele Premiu al Australiei, prima etapă a sezonului 2020 din Formula 1, după ce un membru al echipei a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

“Membrul echipei a fost testat şi se află în autoizolare, la scurt timp după ce a prezentat simptomele. McLaren Racing a confirmat azi că nu va participa la Marele Premiu al Australiei”, se arată într-un comunicat al echipei.

În aceste condiţii, şansele ca Marele Premiu al Australiei să se dispute sunt foarte mici. Recent, oficialii FIA (Federaţia Internaţională de Automobilism) au admis că o cursă nu poate avea loc dacă una dintre echipe nu poate participa din cauza coronavirusului.


Haos în Formula 1! Se ţin două curse la Bahrain cu porţile închise?

Deşi trei membri ai echipelor Haas şi McLaren au fost puşi în izolare din cauza suspiciunii de infecţie cu coronavirus, organizatorii Marelui Premiu al Australiei au anunţat că prima cursă din acest sezon se va desfăşura cu public.

Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre următoarele curse din Marele Circ. MP al Bahrainului din etapa a doua se va disputa fără spectatori, în perioada 20-22 martie din cauza ameninţării de coronavirus din zonă.

Marele Premiu al Chinei a fost anulat! Urmează Vietnam?

Până acum, singura cursă anulată este Marele Premiu al Chinei, care trebuia să se dispute între 17 şi 19 aprilie. Decizia a fost luată încă de la începutul anului când epidemia de coronavirus a afectat China. Însă, sunt şanse mari ca şi etapa a treia din Formula 1 să fie anulată.

Este vorba de Marele Premiu al Vietnamului. Cursa de la Hanoi este prezentă pentru prima dată în istorie în calendar şi în ciuda eforturilor autorităţilor de a face posibil acest Grand Prix. Însă ameninţarea de coronavirus e mare în zonă şi presa internaţională scrie că în următoarele zile este posibil să se anunţe anularea Grand Prix-ului.

Formula 1 se întoarce în Europa în luna mai!

În aceste condiţii este foarte posibil ca Formula 1 să programeze două etape pe circuitul din Bahrain şi ambele să se dispute fără spectatori în tribune, astfel încât în cazul unei anulări Grand Prix-ului din Vietnam să nu fie o loc gol în calendar.

Sunt măsuri fără precedent care se vehiculează în spaţiul public, în condiţiile în care noul sezon din Marele Circ nu a început încă. Rămâne de văzut cum va fi situaţia la Melbourne în acest weekend pentru că şi în Australia ameninţarea coronavirusului este una cât se poate de serioasă.

Formula 1 este programată să revină în Europa la începutul lunii mai, când ar trebui să se dispute cursa de la Zandvoort. Se speră la o ameliorare a pandemiei de coronavirus până la vremea respectivă, în caz contrar actualul sezon din Marele Circ fiind în pericol.

  • 300.000 de fani vor participa la Marele Premiu al Australiei la Formula 1 
  • 1578 de euro costă cel mai scump bilet în cursa de la Melbourne

 

 

ADVERTISEMENT