Life

Formula ingenioasă prin care un român a dat lovitura la loto. S-a retras pe o insulă exotică și dă sfaturi gratis. „Orice elev de liceu putea să calculeze combinațiile”

Un român a descoperit o formulă ingenioasă prin care a câștigat de 14 ori la loto. În prezent, este retras pe o insulă exotică și dă sfaturi gratis.
06.02.2023 | 15:55
Formula ingenioasa prin care un roman a dat lovitura la loto Sa retras pe o insula exotica si da sfaturi gratis Orice elev de liceu putea sa calculeze combinatiile
Ștefan Mandel a câștigat de 14 ori la Loto. Cum a reușit. Sursa foto: Pinterest, youtube, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ștefan Mandel este românul care a uimit o lume întreagă, după ce a câștigat de 14 ori la loto. Asta datorită unei formule ingenioase, care ar putea fi aplicată și de un elev de liceu, conform spuselor lui.

Formula prin care un român a câștigat de 14 ori la loto

Ștefan Mandel este de profesie matematician și din momentul în care și-a pus în minte să joace la loto și să obțină premiile mari, nimeni nu a crezut în el. Bărbatul s-a inspirat în demersul său din șirul unui matematician istoric, Leonardo Fibonacci.

ADVERTISEMENT

Mulți au rămas fără cuvinte, după ce Ștefan Mandel a cumpărat bilet pentru loteria din Sydney, unde a obținut marele câștig de  1.400.000 de dolari. Asta după ce la vârsta de 30 de ani, a obținut premiul cel mare al Loteriei Române, de 78.783 de lei, dar situația el a considerat-o mai mult un noroc.

”Nu există această formulă, singura cale de câştig cert stă în acoperirea tuturor posibilităţilor. Nu toate loteriile sunt rentabile din punctul de vedere al jucătorului.

ADVERTISEMENT

Dar cea de la Sydney mi-a dat posibilitatea să investesc 7 milioane de dolari şi să câştig 27 milioane. Un fapt pe care l-am putut prevedea prin calcul matematic. În ultimă ins-tanţă, teoria rămâne doar teorie, faptele vorbesc!”, a declarat matematicianul pentru Ziarul Bursa.

Reușita uimitoare a românului s-a produs, mai exact, după ce a realizat că trebuie să descopere premii de trei ori mai mari decât numărul total de posibilele combinații cu efect.

ADVERTISEMENT

După această constatare, Ștefan și-a dat seama că trebuie și să achiziționeze câte un bilet pentru fiecare combinație, iar mai apoi să aștepte rezultatul. Însă, pentru ca tot planul său să dea roade, matematicianul a mai realizat că avea nevoie de milioane de bilete, ceea ce presupunea un efort financiar major.

Pentru ca ideea să fie dusă la bun sfârșit, Ștefan a decis să convingă tot mai multe persoane să se implice în ”combinațiile” proprii. Acestea s-au transformat în clienți, cu ajutorul cărora a câștigat apoi de 14 ori la loto.

ADVERTISEMENT

Mai mult, bărbatul a pus pe picioare și Fondul Internațional de Loto, unde s-au încris foarte mulți oameni, dornici să extragă lozul câștigător.

Loteriile unde Ștefan a jucat și-au schimbat strategia, dar în zadar

Loteriile au încercat să schimbe strategia de a oferi premii, văzând succesul lui Ștefan, dar nici așa nu au reușit să-și țină prea mult timp formula de calcul secretă.

Dincolo de acestea, Ștefan s-a îmbogățit și a încercat să-și construiască o viață mai bună peste hotare, căci pe timpul gloriei lui, România era sub regim comunist. În anii  ’70, a emigrat în Marea Britanie, iar în anii ’80 în Australia.

Unde locuiește în prezent Ștefan Mandel

De Australia Ștefan pare că s-a atașat mult. Astfel, a decis să se mute într-o zonă apropiată, în insulele Vanuatu, unde s-ar afla și în prezent.

ADVERTISEMENT
Tags: