News

Fost director la Administrația Națională ”Apele Române”, trimis în judecată. Este acuzat că a luat mită de 1 milion de euro

05.10.2020 | 13:16
Fost director la Administratia Nationala Apele Romane trimis in judecata Este acuzat ca a luat mita de 1 milion de euro
ADVERTISEMENT

Un fost director general al Administraţiei Naţionale “Apele Române” a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie.

Este vorba de Victor Sandu. Acesta este acuzat de luare de mită în valoare de un milion de euro.

În dosar mai este implicat și un administrator al unei societăți comerciale, potrivit unui comunicat al DNA.

ADVERTISEMENT

Victor Sandu, fost director la ”Apele Române”, este acuzat că a luat mită

În perioada 17 mai 2017 – 6 mai 2019, Victor Sandu ar fi pretins sume de bani şi ar fi primit cu titlu de mită, de la un om de afaceri, suma totală de 4.830.464 lei pentru alocărea de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată de omul de afaceri cu Administraţia Naţională “Apele Române”.

“Banii ar fi fost viraţi de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general, şi el inculpat în acest dosar”, se menţionează în comunicatul DNA.

ADVERTISEMENT

Este vorba de contracte având ca obiect amenajarea unor râuri sau înlăturarea efectelor calamităţilor produse pe râuri din judeţul Bihor:

  • “Amenajare râul Valea lui Vasile, judeţul Bihor”,
  • “Lucrări pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse în bazinul hidrografic Crişul Negru, judeţul Bihor”,
  • “Amenajare râul Crişul Repede, judeţul Bihor “.
ADVERTISEMENT

“Banii primiţi drept mită ar fi fost justificaţi cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul inculpatului Sandu Victor, reprezentând contravaloarea unor lucrări şi servicii care în realitate nu au fost executate”, spune DNA.

Alți doi suspecți au fost audiaţi în calitate de martor în prezenta cauză. Cei doi au făcut afirmaţii mincinoase în legătură cu faptele şi împrejurările esenţiale soluţionării dosarului, precizează DNA.

ADVERTISEMENT

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău.

Tags: