Sport

Fost jucător la Manchester City, condamnat la închisoare pentru trafic de droguri

Max Norman, fost fotbalist al celor de la Manchester City, a fost condamnat definitiv pentru trafic de droguri. Norman va sta după gratii 4 ani și jumătate.
18.01.2024 | 11:28
Fost jucator la Manchester City condamnat la inchisoare pentru trafic de droguri
Un fost fotbalist de la Manchester City a fost condamnat la inchisoare pentru trafic de droguri
ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist Max Norman, care a început cariera la academia echipei Manchester City și a evoluat ulterior pentru Wigan Athletic, a căzut pradă unei spirale negative. Acesta s-a transformat dintr-o promițătoare speranță a fotbalului într-un condamnat la închisoare pentru trafic de droguri.

Crescut de Manchester City, condamnat la închisoare pentru trafic de droguri

La doar 25 de ani, Norman a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare după ce au fost descoperite droguri dure în valoare de aproape 60.000 de euro ascunse în fotoliul său și alte 80 de doze de crack din lenjeria sa intimă.

ADVERTISEMENT

În timpul procesului, judecătorul i-a reproșat lui Max Norman că a continuat să se implice în activități ilegale chiar și după primele două arestări, agravându-și situația. Fostul fotbalist nu a demonstrat că își dorește să intre pe linia cea dreaptă.

Norman a fost eliberat inițial sub investigație, dar a fost reținut din nou pe 14 octombrie 2021, în urma unei operațiuni care a condus la descoperirea de droguri în mașina condusă de co-acuzatul său, Matthew Larty.

ADVERTISEMENT

Max Norman va sta după gratii 4 ani și jumătate

În plus, descinderile ulterioare la adresa de pe Rumford Street, Liverpool, la care Norman avea chei, au condus la descoperirea unui adevărat depozit de droguri, inclusiv heroină, cocaină și crack în valoare de peste 50.000 de lire sterline.

Fostul fotbalist al Manchester City a recunoscut posesia de heroină, crack și cocaină cu intenția de a le furniza, precum și implicarea în furnizarea de cannabis. Cu un diagnostic de TDAH și sindrom de Tourette, Norman a acumulat deja cinci condamnări anterioare pentru nouă infracțiuni.

ADVERTISEMENT

Norman a avut o carieră promițătoare în fotbal, trecând prin academiile Manchester City și Wigan Athletic, apoi evoluând pentru Tranmere Rovers și Morecambe. Experiența sa a inclus o perioadă de opt luni în Turcia, la Alanyaspor, în 2019.

Cu toate acestea, drumul său în lumea fotbalului a fost umbrit de alegerile sale regretabile, transformându-l dintr-un fotbalist talentat într-un individ cu o traiectorie regretabilă. Condamnarea primită îl va ține pe Norman mult timp departe de terenul de fotbal.

ADVERTISEMENT

Stuart McNally, avocatul lui Norman, a subliniat talentul fotbalistic al clientului său, dar a recunoscut că deciziile neinspirate au dus la o carieră în scădere liberă și la o confruntare cu justiția.

ADVERTISEMENT