Fotbal international

Fost portar de la Real Madrid, suspendat opt meciuri și amendat cu 70.000 de euro pentru rasism! Caz asemănător în fotbalul românesc

28.02.2020 | 22:11
Fost portar de la Real Madrid, suspendat opt meciuri și amendat cu 70.000 de euro pentru rasism! Caz asemănător în fotbalul românesc
Kiko Casilla a fost suspendat opt meciuri și amendat cu 70.000 de euro. FOTO: Twitter
ADVERTISEMENT

Kiko Casilla, fostul portar al lui Real Madrid, în prezent la Leeds United, a fost suspendat opt meciuri și amendat cu 70.000 de euro pentru folosirea unor insulte cu tentă rasistă la adresa atacantului de la Charlton, Jonathan Leko.

Kiko Casilla, suspendat opt meciuri pentru rasism

Incidentele rasiste continuă să păteze imaginea fotbalului mondial. Dacă de cele mai multe ori suporterii erau cei care insultau fotbaliștii de culoare, de data aceasta Kiko Casilla, portarul lui Leeds, a fost găsit vinovat pentru jigniri cu tentă rasistă la adresa unui adversar, Jonathan Leko.

ADVERTISEMENT

Evenimentul reprobabil a avut loc în luna septembrie a anului trecut, când Casilla și Leko au fost integraliști în partida câștigată de Charlton cu 1-0 și, după o perioadă de investigații, comisiile au decis suspendarea fostului portar de la Real Madrid pentru opt partide și amendarea cu 70.000 de euro.

Portarul spaniol ar fi „folosit jigniri referitoare la rasa, etnia sau culoarea” atacantului advers, Jonathan Leko, conform BBC.

ADVERTISEMENT

După decizia finală, dictată vineri, clubul Leeds a oferit un comunicat prin care admite că nu este sub nicio formă de acord cu rasismul dar, totuși, dă crezare fotbalistului, care a negat de fiecare dată acuzațiile.

Vrem să transmitem clar că nu tolerăm astfel de comportamente rasiste și milităm constant împotriva rasismului, dar, totuși, este important de menționat faptul că Kiko Casilla a negat mereu că ar fi vinovat.

Deciza comisiilor a venit, mai degrabă, luând în calcul probabilitatea ca un astfel de moment să se întâmple, nu dovedirea clară a faptului că un comportament rasist chiar a avut loc”, a transmis clubul Leeds printr-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Caz asemănător în fotbalul românesc

Un caz asemănător a avut loc în fotbalul românesc la sfârșitul lunii septembrie, când Nicușor Bancu a fost acuzat de jigniri rasiste la adresa olandezului Bradley de Nooijer.

Ulterior, căpitanul Universității Craiova a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu 10.000 de lei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri