Sport

Campioana olimpică Alina Dumitru, învinsă în cursa pentru postul de vicepreşedinte al FR Judo! Cum s-a votat. Exclusiv

Alina Dumitru a fost învinsă în cursa pentru postul de vicepreşedinte al FR Judo. Gabriel Bolbose a câştigat cu 69 de voturi la 49. Al treilea candidat s-a retras.
11.04.2024 | 17:42
Campioana olimpica Alina Dumitru invinsa in cursa pentru postul de vicepresedinte al FR Judo Cum sa votat Exclusiv
Fosta campioană olimpică Alina Dumitru, despre Federația Română de Judo. Sursa Foto: FANATIK
ADVERTISEMENT
11-04-2024
14:51

Gabriel Bolbose, noul vicepreşedinte al FR Judo! Alina Dumitru, cu 20 de voturi mai puţin

FANATIK a aflat că Dragoş Gabriel Bolbose este noul vicepreşedinte al FR de Judo. S-a impus cu 69 de voturi. Campioana olimpică Alina Dumitru, contestatară a preşedintelui Cozmin Guşă, a obţinut 49 de voturi.

Al treilea candidat, Daniel Nicolae Zodian, s-a retras din cursă. Într-o declaraţie pentru FANATIK, Alina Dumitru a declarat că nu va da înapoi şi va merge înainte cu proiectele pe care le are în acest sport: 

“Eu merg înainte cu ceea ce mi-am propus cu proiectele mele. Sunt în cadrul comitetului olimpic, clar acolo voi merge mai departe.

Antrenez cu drag la CSA Steaua, unde sunt angajată. Orice s-ar întâmpla eu voi merge mai departe și nu voi da înapoi. Vreau să dau sportivilor și să le ofer tot ce e mai bun pentru ei”, a spus Alina Dumitru.

Fosta campioană olimpică Alina Dumitru participă joi la Adunarea Generală a Federației Române de Judo. Antrenoarea de la CSA Steaua va participa la alegerile pentru postul de vicepreședinte FRJ și vrea să facă o schimbare majoră.

Fosta campioană olimpică Alina Dumitru vrea o schimbare în bine a judo-ului românesc: „Voi face tot ce ține de mine!”

Alina Dumitru a acordat un interviu exclusiv pentru FANATIK în care a discutat despre intențiile sale, în cazul în care va deveni noul vicepreședinte al Federației Române de Judo.

ADVERTISEMENT

Fosta campioană olimpică vrea o schimbare majoră pentru judo-ul românesc și își dorește ca țara noastră să aibă cât mai mulți medaliați la Jocurile Olimpice și la Campionatele Europene ce vor veni.

“Toată lumea are așteptări să se schimbe ceva în bine. Mai multe nu pot să zic. Eu fac tot ce pot și încerc să sprijin judocani. Fac pentru ei, pentru judo, ca să facă performanță. Să ajungă pe podium la competițiile importante.

ADVERTISEMENT

Ceea ce ține de mine și pot să fac, cu siguranță voi face. Nu voi renunța. Vom vedea ce se va întâmpla astăzi și dacă cei din familia judo-ului vor vrea să o schimbare. Cred că va fi o schimbare prea mică, pentru că se aleg doar un vicepreședinte și doi membri.

Dar în mare rămâne cam aceeași echipă acolo. La anul este schimbarea oficială, dacă o să fie și atunci, dar sperăm să înțeleagă majoritatea. Nu vrem să dăm pe nimeni la o parte vrem să formăm o singură echipă care să aibă același țel. Să ducem cât mai departe sportivii noștri.

ADVERTISEMENT

Sportivi așa cum am fost și eu. Am reușit să câștig acele medalii cu multă muncă, dăruire, ambiție și devotament. Acum clar că vreau să dau mai departe și altora”, a declarat Alina Dumitru, pentru FANATIK.

“E dureros să nu avem un sportiv calificat la Jocurile Olimpice”

“E dureros că nu avem un sportiv calificat la Jocurile Olimpice. Pentru orice federație e dureros aces lucru. E cea mai importantă competiție, unde o federație trebuie să fie prezentă.

ADVERTISEMENT

Clar că te doare ca fost sportiv, dar mai ales pe cei care sunt în lupta pentru calificare. Mai sunt turnee și eu tot cred că o să se califice. E greu pentru că stăm cu sufletul la gură până în ultima clipă și nu e bine.

Trebuie să se facă o schimbare după acești 7 ani în care nu s-a adus nicio medalie. Măcar la Campionatul European și să te califici la Jocurile Olimpice. Ceva nu se face bine sau se greșește.

Schimbarea trebuie să o facem împreună nu pe grupulețele. Pe grupuri nu se face o schimbare. Poate sportivii se antrenează, dar o fac prost. Trebuie să facem ceva împreună și să îi ducem acolo unde merită.

Sunt optimistă înaintea evenimentului. Și dacă se face o schimbare și dacă nu se face, eu merg înainte cu ceea ce mi-am propus cu proiectele mele. Sunt în cadrul comitetului olimpic, clar acolo voi merge mai departe.

Antrenez cu drag la CSA Steaua, unde sunt angajată. Orice s-ar întâmpla eu voi merge mai departe și nu voi da înapoi. Vreau să dau sportivilor și să le ofer tot ce e mai bun pentru ei”, a mai spus fosta campioană olimpică, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT