Sport

Fostă mare speranță din SuperLiga a ajuns la Liga a 3-a la doar 28 de ani: „E un proiect de viitor”

Un fost jucător al lui Hermannstadt, transfer de ultimă oră la o echipă de tradiție din Liga a treia.
05.04.2024 | 22:30
Fosta mare speranta din SuperLiga a ajuns la Liga a 3a la doar 28 de ani E un proiect de viitor
Cristi Bărbuț era cotat la 1 milion de euro în urmă cu 4 ani. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Cristi Bărbuț, 28 de ani, mijlocașul dreapta care a rămas liber de contract după ce s-a despărțit de sibieni pe 1 februarie, a făcut o alegere surprinzătoare: a revenit la Timișoara, la echipa la care s-a lansat.

Cristi Bărbuț a revenit la Poli Timișoara: „Îmi place foarte mult acest proiect”

Cristi Bărbuț a fost crescut la Timișoara, de unde s-a transferat la Universitatea Craiova în 2017. A mai jucat apoi la Sepsi Sfântu Gheorghe, de unde a ajuns la Sibiu în 2023. A jucat doar 9 meciuri în acest sezon și a decis să își rezilieze înțelegerea.

ADVERTISEMENT

După două luni de pauză a ales să ia drumul spre casă: „Mă simt foarte bine, am întâlnit un grup foarte bun, o echipă bună, sper să facem treabă împreună. Am ales Poli pentru că sunt din Timișoara și îmi doresc să aduc un aport asupra echipei”.

Bărbuț a dezvăluit că a fost convins să revină de Costel Pantilimon: „Îmi place foarte mult acest proiect, este un proiect de viitor. M-a convins domnul președinte Pantilimon, mă antrenam cu ei de ceva timp și am luat această decizie”.

ADVERTISEMENT

Cristi Bărbuț poate promova cu Poli Timișoara în Liga 2 după ce a cucerit de 4 ori Cupa României

Cristi Bărbuț are șanse la Timișoara să bifeze o promovare în acest sezon. Bănățenii sunt pe locul doi în Seria a 8-a a Ligii a treia, cu 39 de puncte, la șapte distanță de FC Bihor, liderul pe care îl va întâlni în această etapă.

Cristi Bărbuț are în palmares nu mai puțin de patru trofee. Două Cupe ale României cu Universitatea Craiova și încă de două ori cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

În acest sezon nu a reușit însă să se impună în echipa lui Marius Măldărășanu și a reușit un singur gol. Bărbuț este evaluat la 250.000 de euro de Transfermarkt.

Jucătorul se află în cădere liberă. A fost urmărit de cele mai importante echipe din SuperLiga

Cristi Bărbuț și-a ratat șansa carierei la Universitatea Craiova și a ajuns să evolueze în Liga 3, deși în urmă cu doar patru ani era urmărit de cele mai importante echipe din prima ligă.

ADVERTISEMENT

Cota mijlocașului dreapta era una pe măsură: un milion de euro la începutul lui 2020. De atunci, cota lui Cristi Bărbuț a scăzut de nu mai puțin de patru ori.

ADVERTISEMENT